„Călătorie la 1900“, la Castelul Miclăuşeni

Social

„Călătorie la 1900“, la Castelul Miclăuşeni

    • „Călătorie la 1900“, la Castelul Miclăuşeni
      „Călătorie la 1900“, la Castelul Miclăuşeni

      „Călătorie la 1900“, la Castelul Miclăuşeni

Castelul Miclăuşeni deschide porţile vizitatorilor în atmosferă de sărbătoare. „Călătorie la 1900“, organizat în perioada 6-7 septembrie 2014, este primul eveniment care îşi propune o întoarcere în ambianţa specifică familiei Sturdza.

Pe parcursul a două zile se vor desfăşura activităţi interactive prin care castelul va prinde viaţă. Participanţii se vor putea bucura de ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi, expoziţie de fotografie veche şi carte originală, tablouri vivante, degustare de vin, târg de antichităţi, cămară cu produse tradiţionale, muzică, plimbări cu ponei şi trăsuri, parada costumelor, zaharicale, limonadă şi multe alte surprize din partea organizatorilor. Doritorii pot îmbrăca vestimentaţia belle epoque de la punctul de închiriere amplasat în curte. De asemenea, iile pot constitui o opţiune.

Evenimentul „Călătorie la 1900“ este prilejuit de „Zilele Europene ale Patrimoniului“, care se desfăşoară în luna septembrie a fiecărui an.

Castelul Miclăuşeni este unul dintre cele mai romantice castele din România şi, în prezent, este în proces de restaurare. De-a lungul timpului, clădirea a suferit din cauza agresiunilor armatei sovietice şi ale autorităţilor comuniste.

Mesajul pe care organizatorii îl transmit prin animarea încăperilor care datează de la 1880 este „Împreună sprijinim restaurarea castelului“.

Intrarea la eveniment este liberă. Pentru mai multe detalii vizitaţi pagina de facebook a Castelului, https://www.facebook.com/pages/Castelul-Miclăușeni.