Sfânta Împărtăşanie

Întreabă preotul

Sfânta Împărtăşanie

LORI
întreabă:

Sărut-mâna, Părinte şi Doamne ajută ! Acuma că suntem în Postul Sf. Paşti, m-am spovedit şi eu ca tot omul ! La dezlegare, Părintele duhovnic, însă, mi-a subliniat să nu mă duc la împărtăşit Duminică dimineaţa, ci în noaptea de Înviere ! După slujba din noaptea Învierii! Eu oricum intenţionam să mă duc la slujbă, ca e minunăţie mare.... dar acuma mă întreb dacă este diferenţă între împărtăşania "obişnuită" ca să-i zicem aşa, din sărbatori şi Sfânta Duminică, şi cea din noaptea de Înviere ! Eu, aşa cu toată umilinţa zic doar că mă simt onorată şi de două ori binecuvântată, dar apoi mă gândesc şi că Duhul Sfânt acelaşi este, şi într-o slujba şi în alta ! Mulţumesc pentru răspuns Părinte, şi Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze şi pentru munca ce o depuneţi aici, luminându-ne pe noi, nedumeriţii şi curioşii întru cele sfinte ! Eu personal, doar citind din cele câte le scrieţi aici, am învăţat şi mi-am clarificat atâtea "mărunţişuri" de întrebări, cât nu am reuşit în 40 de ani de viaţă ! Mulţumiri, Părinte !

7 Aprilie 2012
Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie este unică şi aceeaşi, dăruind harul dumnezeiesc al Duhului Sfânt. Aşa că Trupul lui Hristos euharistic acelaşi este în orice sărbătoare, în orice biserică, în orice loc şi în orice trimp, acolo unde s-a săvârşit Sfânta Liturghie. În acelaşi timp, fiecare sărbătoare dăruieşte haruri unice, corespondente tainelor ce se săvârşesc cu credincioşii în acele evenimente mântuitoare: astfel, la Înviere primim puterea de a învia din moartea păcatului şi primim bucuria cea veşnică a raiului, la Schimbarea la Faţă ne transfigurăm fiinţa în lumina Celui de pe Tabor, la Răstignire primim puterea de a purta Crucea alături de Hristos etc. Aşa că oricând v-aţi împărtăşi, luaţi acelaşi Trup şi Sânge al lui Dumnezeu, dar împărtăşindu-vă de Paşti, primiţi şi binecuvântarea de har a Celui înviat din morţi, cao pecetluire a fiinţei cu Dumnezeu la sfârşitul Postului şi ca o intrare în cămara de nuntă a Mirelui înviat din morţi. Părintele nu a greşit, poate trebuia doar să vă explice diferenţa. Mulţumim pentru aprecieri. Dumnezeu să vă binecuvinteze. Pr. Ioan Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: