Sentimente - 2011-02-12 22:13:35

Întreabă preotul

Sentimente - 2011-02-12 22:13:35

nana
întreabă:
As vrea sa stiu ce sint in definitiv "sentimentele".Constat ca am sentimente bune-daca imi sint implinite dorintele-si sentimente negative daca sint agresata,daca nu mi se face pe plac... Si starea mea psihica si fizica vad ca depinde de aceste sentimente.Ma ridica sau ma coboara. Mai este si "mila" care apare sau nu apare,tot depinzind de starea mea de bine sau de ne-bine. Si ma sperii ca sint momente cind sint ca o cutie goala,nu simt nimic.Si atunci imi zic ca sint o nesimtita....sau ca sint moarta sufleteste.Ce se petrece??? Mai sint momente cind,goala fiind de sentimente,un peisaj frumos ,o fata de copil,o melodie ,ma umplu deodata de un "sentiment" de bine si simt ca inviez. Si mai sint momente cind fac milostenii la cine cere sau la vreun om sarman,fara sa simt nimic. Ce se petrece?
11 Februarie 2011
Sentimentele sunt semnele vieții umane. Ele sunt deschiderile noastre către lume, către ceilalți. Dar ele sunt un risc și o șansă, pot fi o cale spre mântuire sau spre pierzare. Dacă îți vei umple viața de iubire pentru Dumnezeu și pentru fiii Lui, adică oamenii, atunci sentimentul iubirii te va duce la iubire veșnică. Dacă ești plin de ură, vrăjmășie, minciună, răutate, aceste semntimente vor fi temelia morții veșnice, adică înstăpânirea urii în noi. Sentimentele nu trebuie să fie doar reacții la acțiuni din exterior. Iubesc pentru că sunt iubit, urăsc ura celorlalți, ma simt bine când sunt lăudat, sufăr când sunt criticat etc. Ele trebuie să fie expresia interiorității noastre spirituale esențial bune după chipul lui Dumnezeu. Iubesc indiferent cum se comăportă oamenii cu mine. Sf- Isaac Sirul spune că cel ce s-a apropiat de desăvârșire suferă lauda ca pe o ocară și ocara ca pe o laudă, paguba ca pe câștig și câștigul ca pagubă, slava ca smerire, durerea ca bucurie și toate mulțumind lui Dumnezeu. Pr. I. I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!