Remedii cu miere și lămâie pentru boli de ficat, bilă, stomac și rinichi

Stil de viaţă

Remedii cu miere și lămâie pentru boli de ficat, bilă, stomac și rinichi

    • Remedii cu miere și lămâie pentru boli de ficat, bilă, stomac și rinichi
      Remedii cu miere și lămâie pentru boli de ficat, bilă, stomac și rinichi

      Remedii cu miere și lămâie pentru boli de ficat, bilă, stomac și rinichi

Bogată în substanțe nutritive, antoxidanți, vitamine și minerale necesare organismului, mierea de albine în combinație cu lămâia, sursă importană de vitamina C, tratează și amelioarează bolile de ficat, rinichi, stomac și bilă.

Acest amestec îmbunătățește funcțiile ficatului, reduce stresul, întărește organismul slăbit în perioada de convalescență, susține efortul fizic și intelectual.

O primă rețetă spune că se spală bine trei lămâi, cu tot cu coajă, se lasă la uscat, după care se taie în cubulețe mici și se adaugă într-un borcan de sticlă de 800g. Peste lămâi se adaugă miere de rapiță sau de floarea soarelui, până se umple borcanul, care se închide ermetic. Amestecul se lasă la macerat până se obține suc.

Această rețetă este recomandată pentru bolile de ficat, luându-se din acest amestec, câte o lingură, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

Pentru a doua rețetă, aveți nevoie de 6 lămâi, 500g de miere de albine de salcâm și 250ml de ulei de măsline. Într-un borcan de sticlă se adaugă lămâile trecute prin mașina de tocat, mierea și uleiul de măsline, amestecându-se zilnic cu o lingură de lemn până se omogenizează. Lingura de lemn nu se scoate din borcan, iar borcanul mai mare nu se închide cu un capac metalic sau de plastic, ci se sigilează cu un alt borcan din sticlă sau o farfurie.  

Amestecul se poate consuma din cea de-a treia zi, luându-se câte o lingură pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, fiind recomandat ca pentru bolile de ficat să se stea întins pe partea dreaptă, pentru bolile de stomac să se stea cu fața în jos, pentru bolile de rinichi pe spate iar pentru bilă pe partea stângă.

Bineînțeles, cura trebuie însoțită de un regim alimentar specific afecțiunii cu care vă confruntați și cu un program de exerciții fizice moderat. Totodată, o hidratare corespunzătoare este recomandată, pentru a facilita eliminarea toxinelor din organism.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: