Remedii cu cartofi

Stil de viaţă

Remedii cu cartofi

    • Remedii cu cartofi
      Remedii cu cartofi

      Remedii cu cartofi

Cartoful este una dintre cele mai populare legume care are în compoziția sa amidon, apă, potasiu, magneziu, fier, calciu, vitamina A, C, K, vitamine din complexul B, fibre, având proprietăți, antiinflamatoare, antitumorale, antireumatismale, antioxidante, diuretice, hipotensive, emoliente, cicatrizante, antispasmodice.

Cura cu suc de cartof este recomandată în cazul afecțiunilor cardiovasculare (hipertensiune, tulburări de ritm, arterite, angină) și presupune consumarea zilnică a 2-3 pahare de suc, timp de 45 de zile.

Persoanele care suferă de afecțiuni reumatismale pot consuma 200 ml de suc pe zi, timp de 60 de zile.

Pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată și a celui uterin, se consumă 500 ml de suc zilnic, pentru 30 de zile.

Bolnavii de gastrită și ulcer pot bea câte 200 ml de suc zilnic, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale cu o oră, timp de 4-6 săptămâni.

Sucul se consumă imediat ce a fost preparat. Deoarece nu are un gust prea plăcut și poate fi greu de băut, îl puteți amesteca cu suc de morcov.

Decoctul de cartof are proprietăți antiinflamatoare, antireumatice, antitumorale și remineralizante, fiind recomandat în tratamentul reumatismului, ulcerațiilor bucale, aftelor, gingivitelor și al afecțiunilor hepatice. Decoctul se obține curățând 2 cartofi, iar coaja o puneți la fiert într-o cană cu apă pentru 10 minute. După ce s-a răcit, se strecoară și se consumă lichidul.

Pentru afecțiunile hepatice și reumatismale se consumă o cană pe zi, timp de 60 de zile.

Pentru afte, gingivite și ulcerații bucale se clătește gura de 3 ori pe zi, timp de 3-5 minute.

Cataplasmele de cartofi cruzi, rași sunt indicate în caz de arsuri, degerături, crăpături, plăgi atone, ulcere, edeme ale pleoapelor. Pentru a obține rezultate mai bune, cartoful ras îl puteți amesteca cu puțină miere de albine și/sau ulei de măsline.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: