Cura cu orz verde

Stil de viaţă

Cura cu orz verde

    • Cura cu orz verde
      Cura cu orz verde

      Cura cu orz verde

Dintre toate cerealele, orzul s-a dovedit a fi cel mai bun în curele de tratare si regenerare, fiind un amestec natural și puternic de vitamine, minerale şi enzime, hormoni naturali şi clorofilă.

Orzul verde stimulează sistemul imunitar, încetinind procesul de îmbătrânire. Conține proteine, arginină, amidon, zaharuri simple, fosfor, fier, zinc, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, acid folic, clorofilă, siliciu, și vitamine - A, B1, B2, B5, B6, C, E.

Comparativ cu alte plante, conține de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât salata verde, de peste 25 de ori mai mult potasiu decât bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 11 ori mai mult fier decât țelina, de peste 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât spanacul, de peste 23 de ori mai multă biotină decât laptele, fiind cea mai bogată sursă SOD - superoxid-dismutază, o enzimă care revitalizează organismul, încetinește procesul de îmbărânire și inactivează radicalii liberi.

Proprietățile orzului verde: emolient, tonic general, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, hipotensor și regulator al tensiunii cardiace, stimulent digestiv, drenor hepatic, antidiareeic, stimulator al potenței sexuale, antiinflamator, stimulent al creșterii, fiind recomandat în afecțiuni precum anorexie, anemie, stomatite, afecțiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afecțiuni hepatice, constipație ischemică, arteroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronșic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului în sarcina la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotență sexuală.

Pentru ca aceste substanţe să fie prezente în cantitate maximă, trebuie să recoltăm firele verzi la 2-3 centimetri de rădăcină.Tulpinile astfel recoltate se dau printr-un storcător de fructe până se obține o pastă, care mai apoi se trece printr-un tifon, consumându-se doar lichidul verde limpede, astfel obținut.

Pentru că termenul de valabilitate este scăzut, doar 6 ore, se recomandă consumarea imediată a acestuia după preparare. Sucul se bea diluat: la o treime de pahar de suc de orz se adaugă două treimi de apă sau de suc proaspăt de legume. Cantitatea recomandată este de 50 ml zilnic, diluat cu 50-100 ml suc de mere, apă sau sucuri de legume, timp de 3-4 săptămâni, de două ori pe an - toamna și primăvara. Sucul se bea la temperatura camerei cu înghițituri mici. Se poate folosi și pudra de orz verde, o lingură de pudră de orz verde la 150-200 ml apă sau suc natural (preparat proaspăt, nu din cutie).

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: