Beneficiile spanacului

Stil de viaţă

Beneficiile spanacului

    • Beneficiile spanacului
      Beneficiile spanacului

      Beneficiile spanacului

Deși se crede că are un conținut ridicat de fier, un studiu publicat în anul 2006 relevă că acesta are doar 10% din cât se credea inițial. Dar pe lângă fier, spanacul este o armă veritabilă în lupta cu boli precum cancerul, anemia, osteoporoza și artrita.

100 de grame de spanac crud au doar 25 de calorii. Spanacul este una dintre principalele surse de vitamina K, 100 de grame de spanac asigurând 402% din doza zilnică recomandată, dublul cantității de vitamina A necesară zilnic, 15% din necesarul de fier, 14% din necesarul de calciu, și 46%, din doza zilnică de vitamina C.

Spanacul mai conține cantități importante de vitamina B2, B6, 100 de grame de frunze de spanac aducând aproximativ 12% din necesarul zilnic recomandat. La aceasta se adaugă și 11% din necesarul zilnic de vitamina E, și 7% din cantitatea de fosfor și zinc necesară organismului. Spanacul mai conține omega 3, triptofan și seleniu, trei grame de proteine și fibre.

Pe lângă acestea, spanacul mai conține și cupru, mangan, magneziu și potasiu.

Astfel, spanacul:

  • ajută în controlul colesterolului
  • ajută în programele de reducere a greutății
  • întreține pielea, ochii și părul
  • crește imunitatea
  • previne cataracta
  • combate constipația
  • previnde cariile dentare și tartrul
  • datorită acidului folic, previne anemia la adult și este vital femeilor gravide, protejând sistemul nervos al fătului
  • previne bolile cardiovasculare
  • previne arteroscleroza
  • previne osteoporoza, artrita
  • previne și tratează anemia
  • previne infarctul și atacurile vasculare cerebrale
  • protejează și întărește membranele mucoaselor, tractul respirator, sistemul urinar și intesinal
  • prezintă proprietăți anticancerigene, prevenind cancerul de colon, cancerul digestiv, dar și alte tipuri de cancere prin acțiunea sa antioxidantă care protejează materialul genetic celular

Spanacul în exces poate fi dăunător datorită exalaților din compoziția sa, de aceea persoanele care au probleme cu rinichii ori vezica biliara trebuie să evită să mănânce spanac în cantități mari.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: