Salată de năut cu ton

Stil de viaţă

Salată de năut cu ton

Sățioasă și rapidă, această salată este ideală în zilele aglomerate.

Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o conservă de 400 g de năut
  • 250 g de ton în ulei
  • 15 roșii cherry
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • câteva fire de ceapă verde
  • sare, piper, după gust
  • o legătură cu pătrunjel sau mărar.

Puneți năutul într-o strecurătoare și spălați-l sub un jet de apă rece, după care lăsați-l la scurs.

Puneți într-un bol conservele de ton de la care ați scurs uleiul, dar nu-l aruncați.

Adăugați roșiile tăiate în jumătate, sau sferturi dacă sunt mai mari, ceapa și verdeața tocată grosier, sare, piper, năutul scurs și 1-2 linguri de suc de lămâie.

Adăugați și 1-3 linguri din uleiul scurs de la conservele de ton, amestecați bine, potriviți gustul de sare, suc de lămâie și consumați salata ca atare, sau drept garnitură.

Poftă bună!

Citește despre: