Salată de năut cu ardei copți
Năutul este o sursă importantă de proteine vegetale, antioxidanți, vitamine, minerale, fibre alimentare și grăsimi sănătoase, făcând acest aliment ideal pentru consum, mai ales în perioadele de post.
Pentru a prepara acestă salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 g de năut fiert scurs bine
- 2 ardei copți tăiați fâșii
- 3 frunze de salată verde creață tocate nu prea mărunt
- un morcov tânăr tăiat fâșii
- o legătură cu pătrunjel verde tocat
- o ceapă mică roșie tocată.
Se pun toate ingredientele într-un bol încăpător.
Separat se prepară vinegreta din ulei de măsline presat la rece, sare, piper, oțet alb sau oțet balsamic.
Se toarnă vinegreta peste legume, se amestecă și se potrivește de gust, dacă este cazul.
Poftă bună!
Cinci motive pentru a mânca mai mult pătrunjel
24 aprilie – Ziua europeană a hormonilor
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro