Rugaciunea - 2010-11-25 06:02:23

Întreabă preotul

Rugaciunea - 2010-11-25 06:02:23

Maria
întreabă:

E corect sa-mi fac rugaciunile cu fata inspre geamul dinspre rasarit? Doar uitindu-ma la cer, dar nu la icoane?

24 Noiembrie 2010

Probabil că puteți să puneți o icoană pe geam sau lângă geam dacă doriți. În timpul rugăciunii bine este dacă puteți să vă dezlegați mintea de tot ceea ce se află în jur și să vorbiți doar cu Dumnezeu și cu sfinții Lui. Dacă nu puteți să lăsați toate în urmă, oricum ați face rugăciunea atâta vreme cât este cinstită, din inimă, este bună iar Dumnezeu plinește cele neputincioase ale noastre. Ne rugăm și atunci când suntem cu fața la răsărit și când suntem spre apus sau spre miazăzi sau miazănoapte. Nu e bine să găsim motiv ca să nu ne mai rugăm doar pentru că nu putem sta cu fața la răsărit. Pentru a putea lămuri mai ușor diverse probleme care pot apărea în timpul rugăciunii, cel mai bine este să vă consultați cu duhovnicul. Este post acum și este vreme foarte potrivită pentru spovedanie. E bine să vă spovediți cât mai des, și în afara posturilor, și să mergeți mereu la același preot duhovnic pentru ca lucrarea duhovnicească să aibă continuitate. ierodiacon Serafim Pantea

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!