Noi răstigniri publice în rândul creștinilor irakieni

Religia în lume

Noi răstigniri publice în rândul creștinilor irakieni

    • Noi răstigniri publice în rândul creștinilor irakieni
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Deși era o pedeapsă uitată, răstignirea revine în prim plan. Din nefericire, creștinii din Orient sunt întinși pe lemne așezate în forma Crucii, cu scopul de a fi batjocoriți. Televiziunea Al Jazeera, dar și Christian Post prezentau, la sfârșit de iulie 2015, câteva imagini cu mai mulți creștini răstigniți în public, într-o localitate de lângă Mosul.

Intrăm cu toții în biserică, iar acolo ne îmbrățișează Răstignitul Iisus Hristos. Parcă ne-am deprins, oarecum, cu imaginea Omului țintuit pe Cruce. Nu ne mai spune ceva nou, nu creează o emoție aparte, nu ne mai gândim că pe Sfinta Cruce a pătimit Mântuitorul Iisus Hristos. Și, totuși, când avem în fața ochilor imagini și filme cu creștini răstigniți în zilele noastre, ne înfiorăm.

Deși era o pedeapsă uitată, răstignirea revine în prim plan. Din nefericire, creștinii din Orient sunt întinși pe lemne așezate în forma Crucii, cu scopul de a fi batjocoriți. Televiziunea Al Jazeera, dar și Christian Post prezentau, la sfârșit de iulie 2015, câteva imagini cu mai mulți creștini răstigniți în public, într-o localitate de lângă Mosul.

Din puținele informații existente, se pare că doi dintre creștinii răstigniți de către Statul Islamic au fost împușcați mai târziu, la lăsarea serii, ca să nu fie întinată sărbătoarea postului Ramadam. Statisticile Open Doors vorbesc despre o cifră mult mai mare de victime – 94 de civili irakieni, între care și cinci copii. Știrea este completată de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de monitorizare a conflictului din Siria și Irak, care a declarat că 94 de persoane au fost flagelate public, ulterior creștinii fiind închiși în cuști de oțel, iar câțiva dintre ei fiind răstigniți pe stâlpi de electricitate în orașul Deir Ezzor.

Citește despre: