Recomandări în caz de balonare

Stil de viaţă

Recomandări în caz de balonare

    • Recomandări în caz de balonare
      Recomandări în caz de balonare

      Recomandări în caz de balonare

Se recomandă aplicarea de comprese calde, cu ceapă sau varză rasă, amestecate cu tărâţe, schimbate la intervale de 15 minute.

Zilnic, se recomandă o baie caldă de şezut sau o cataplasmă cu pulbere de cărbune, pusă într-un săculeţ, înmuiat în apă caldă şi aplicat pe abdomen câte o oră pe zi.

În locul fumatului, se vor face zilnic plimbări în aer liber şi gimnastică respiratorie.

Bolnavul va purta îmbrăcăminte lejeră şi bretele, în loc de curea la pantaloni. Va evita emoţiile puternice, oboseala, frigul sau arşiţa. Sunt indicate exerciţiile fizice în aer liber sau practicarea unui sport relaxant (înot, mersul pe jos sau pe bicicletă).

În cazul aerofagiei la copii se recomandă ca, după supt, sugarul să fie ţinut în poziţie verticală, până la eliminarea aerului înghiţit odată cu laptele, fiind ajutat prin uşoare bătăi pe spate sau ridicându-se un braţ.

Biberonul va fi ţinut înclinat, pentru ca sugarul să nu înghită aer, iar suzetele sparte vor fi înlocuite.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: