10 motive pentru care trebuie să participăm la Marșul pentru Familie

Reflecții

10 motive pentru care trebuie să participăm la Marșul pentru Familie

    • 10 motive pentru care trebuie să participăm la Marșul pentru Familie
      Foto: Andreea Trandafir

      Foto: Andreea Trandafir

Marea știre prezentată de sursele mediatice cu atâta dezinvoltură și nevinovăție drept „știrea anului care va zdruncina BOR” se referă la declarația ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc: „Ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria persoanelor de acelaşi sex”. Ce înțelegem? Depinde de unde privim: nu este mare lucru, se va pune în discuție în Parlament o lege, o lege ca oricare alta, care va trece sau nu. Însă, știrea era anunțată că va „zdruncina BOR”. Așa să fie? Nu cumva va zdruncina întreaga societate românească, familia, copiii și pe nepoții noștri? Pentru că despre acesta este vorba – despre familia creștină, chiar dacă termenul nu apare nicăieri.

„Familia – ultimul bastion”, „Familia tradiţională aduce continuitate în istori”, „Vrem formare civică, culturală şi spirituală autentică”, „Tată şi mamă pentru orice copil”, „Mami, te iubesc! Lasă-mă să-ţi dovedesc!”, „Familia – bărbat şi femeie – este normalitate”. Acestea sunt mesaje pe care le auzim și le vedem zilnic. Însă, cu toată mișcarea pro viață și pro familie, parcă toate forțele se concentrează pe un singur fapt – lupta împotriva familiei tradiționale. Nu o luptă fățișă, ci una bine machiată…

Când cetatea Iașilor fierbe în mod pozitiv pentru evenimentul anului pro familie, veștile care vin de la factorii legislativi ai țării noastre aduc un nor întunecat asupra viitorului.

Marea știre prezentată de sursele mediatice cu atâta dezinvoltură și nevinovăție în dimineața zilei de 5 iunie 2015 drept „știrea anului care va zdruncina BOR” este legată tocmai de viitorul familiei creștine. Acesta se referă la declarația ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc: „Ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria persoanelor de acelaşi sex”.

Într-un cadru oficial, aflat într-o vizită de lucru la Ruse, în Bulgaria, ministrul a afirmat că România și forurile ei legislative iau serios în calcul o lege care să permită căsătoria persoanelor de acelaşi sex. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, participant la dialog a sugerat faptul că în privința comunității LGBT „fiecare stat membru trebuie să hotărască pentru sine”. În acest context, Robert Cazanciuc a menționat că în România vorbim despre „o evoluţie spectaculoasă” a mentalităţii privind relaţiile dintre persoane de acelaşi sex.

Ce înțelegem din știrea anului? Depinde de unde privim: nu este mare lucru, se va pune în discuție în Parlament o lege, o lege ca oricare alta, care va trece sau nu. Însă, știrea era anunțată că va „zdruncina BOR”. Așa să fie? Nu cumva va zdruncina întreaga societate românească, familia, copiii și pe nepoții noștri? Pentru că despre acesta este vorba – despre familia creștină, chiar dacă termenul nu apare nicăieri în „marea știre”. Așa este, nu pare a fi mare lucru, dar noi știm din experiența istoriei că lucrurile mari se fac în pași mici, mici, dar siguri. Traducând, se pregătește un context, chiar și într-o „știre nevinovată”!

Tocmai din acest considerent, acțiunea Marșului pentru Familie care se va organiza duminică, 7 iunie 2015, la Iași – cu pornire de la ora 17.00, din Parcul Copou – trebuie să fie un eveniment, o sărbătoare a celor care încă mai credem că familia este un dar al lui Dumnezeu!

Pai, care ar fi motivele pentru care eu, tânăr în sesiune, familist cu un job solicitant sau bunic cu responsabilitatea nepoților să-mi sacrific bunătate de după-amiază de duminică?

Pentru 10 motive eu m-aș alătura Marșului pentru Familie:

1.      Însuşi Dumnezeu face parte dintr-o familie. O Familie a Sfintei Treimi, dar şi una omenească, Hristos născându-se în sânul unei familii.

2.      Familia s-a dovedit a fi una dintre cele mai vechi și mai stabile forme de comunitate umană, singura care asigură perpetuarea speciei umane, evoluția și continuitatea vieții.

3.      Familia este o instituţie fundamentată prin voinţa lui Dumnezeu. Membrii ei, tată, mamă și copii confirmă că relaţia care îi uneşte este una de iubire jertfelnică.

4.      Cred în viitorul familiei ca instituţie, ca formă de comunitate umană.

5.      Familia este o structură de bază, elementară a societăţii în care trăim, reflectând la scară mică ceea ce se întâmplă în marea societate.

6.      Finalitatea căsătoriei este desăvârşirea soţilor prin iubire.

7.      Familia tradiţională este fundamentată pe puritatea celor doi soți.

8.      A vorbi despre familie, înseamnă a vorbi despre viaţă!

9.      A vorbi despre familie, înseamnă a vorbi despre copii care să se bucure de mamă și de tată.

10.  În România scade numărul tinerilor care caută întemeierea unei familii. Vreau să-i încurajez!