Procesiune cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim (2010)

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Procesiune cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim (2010)

    • Procesiune cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim (2010)
      Procesiune cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim (2010)

      Procesiune cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim (2010)

Moaștele Sf. Parascheva și ale Sf. Maxim Mărturisitorul au fost scoase în această dimineață în procesiune pe esplanada din fața Catedralei mitropolitane din Iași. De la ora 19:00 are loc pelerinajul „Calea Sfinților“.

Moaștele Sfintei Parascheva și cele ale Sfântului Maxim Mărturisitorul au fost scoase în această dimineață în procesiune pe esplanada din fața Catedralei mitropolitane din Iași. În glasul clopotelor s-u intonat troparele celor doi sfinți. Cele două racle au fost așezate sub un baldachim special amenajat. La procesiune a participat Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, slujitori de la Catedrala mitropolitană și de Centrul eparhial Iași. La final, Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a explicat de ce Sfânta Parascheva și Sfântul Maxim aduc atâția oameni în aceste zile la Iași. “Sf. Parascheva și Sf. Maxim Mărturisitorul au reușit cu mila lui Dumnezeu să depășească și să zdrobească lanțul păcatelor, fiind binecuvântați de Dumnezeu cu darul Sfântului Duh. Sfinții atrag atât de multă lume în primul rând datorită sfințeniei lor. Pelerinii se simt binecuvântați, orotiți de puterea și binecuvântarea sfinților și de aceea aleargă spre ei. De aceea credincioșii din toată țara se îndreaptă spre Iași, pentru a-și așeza sufletul în mâna Sfintei Parascheva, a Sfântului Maxim, iar mâinile lor să ducă sufletele noastre în fața Tronului Preasfintei Treimi“, a mărturisit IPS Teofan. Peste 2.000 de credincioși au participat la această procesiune, mulți dintre ei ajunși azi-noapte la Iași, așteptând întreaga noapte pentru a se închina Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim Mărturisitorul. “Vin la această sărbătoare de cinci ani. Mi-am dorit să văd cum este scoasă racla afară. M-am rugat să mă ajute Sfânta și să se roage pentru izbăvirea mea de necazuri și pentru sănătate“, a declarat Maria Porfir din Moinești, județul Bacău. “Am venit să mă rog pentru sănătatea mea, am fost bolnavă de leucemie. M-am rugat mult la Sf. Parascheva și la Maica Domnului, care au mijlocit către Dumnezeu pentru vindecarea mea“, a spus Elena Florea din București.
La Catedrala mitropolitană se săvârșesc în continuare slujbele Miezonopticii, Utreniei, Sf. Liturghii. Acestea se pot asculta în direct pe portalul „Doxologia.ro“, secțiunea din dreapta – Ascultă Radio Doxologia.
Astăzi, de la ora 19:00, are loc pelerinajul „Calea Sfinților“. Vom reveni cu detalii. (C. Ciofu)