o nedumerire,.. - 2011-02-16 22:59:42

Întreabă preotul

o nedumerire,.. - 2011-02-16 22:59:42

costel rosu
întreabă:
Spunem mereu ca Dumnezeu e dragoste si dorim sa credem asta.Dupa statistici,in fiecare zi mor aproximativ 40.000 de copii din care jumatate mor de foame.Planeta e plina de suferinta,de nedreptate ,de injustitie.Daca viata e un dar de la Dumnezeu si traim doar o data de ce nu toti ne putem bucura de ea?De ce unul de naste handicapat din nastere..unul transexual..altul rege.Unde e dreptatea divina..si de ce nu ne putem bucura toti de dragostea lui Dumnezeu?
16 Februarie 2011
Dumnezeu dă tuturor puterea de a se bucura și de a moșteni viața veșnică. Rău nu e handicapul, ci handicapul veșnic, nu moartea ci odândirea veșnică, nu durerea vremelnică, ci durerea veșnică. Oamenii sunt răi. Cei bogați preferă să arunce și să acumuleze decât să dea. Politica țărilor bogate este de multe ori o politică criminală cu cei săraci. Zece la sută din finanțele alocate pentru arme în lume dacă ar fi investite în agricultură și săparea puțurilor de mare adâncime, nu ar mai muri nimeni de foame și sete. Dar nu se vrea. Cele mai mari industrii ale lumii sunt: 1. armele 2. drogurile 3. energie, 4 comunicații și transport,5 alimentație vedeți ce priorități au oamenii? Dumnezeu respectă libertatea omului, nu-l vrea un robot, ci un partener de dialog rațional și veșnic. Iar dacă omul își face iad în suflet, Dumnezeu nu-l forțează să meargă în rai. Oamenii nu mor de foame din cauza lui Dumnezeu, care trimite ploaie, soare, albine pentru polenizare, creier pentru înmunătățiri și invenții, putere de muncă. Oamenii mor de foame din cauză că noi aruncăm prea mult la gunoi și distrugem planeta asta de răi ce suntem. așa că să fim mai buni și mai milostivi. Sunt mii de oameni în Iași care mănâncă o dată pe zi pâine sau cartofi. Uitați-vă bine în jur, ajutați oamenii din jur și lumea se va schimba în jurul dumneavoastră. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!