Legume înăbușite

Stil de viaţă

Legume înăbușite

    • Legume înăbușite
      Legume înăbușite

      Legume înăbușite

Sănătoase și foarte gustoase, legumele înăbușite sunt ideale pentru masa de seară, având puține calorii și digerându-se repede.

Pentru a prepara această rețetă, aveți envoie de următoarele ingrediente:

  • 2 cartofi albi, ideal făinoși, de mărime medie tăiați cuburi
  • un morcov tânăr tăiat dondele subțiri
  • o ceapă de mărime medie tocată grosier
  • un ardei gras galben sau portocaliu, cărnos, tăiat cuburi
  • 1-2 tije de țelină apio tocate nu foarte mic
  • 2 dovlecei tineri curățați de coajă, tăiați în jumătate, apoi fiecare bucată tăiată felii
  • o lingură rasă cu oregano uscat
  • sare și piper, după gust
  • 2-3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • apă fierbinte.

Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți uleiul, ceapa și un strop de sare. Dați focul la mic și căliți ceapa pentru câteva minute, amestecând ocazional, până se înmoaie puțin.

Adăugați acum morcovul, cartofii și jumătate de ceașcă cu apă fierbinte.

Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele la fiert, adăugând apă caldă, puțin câte puțin, atunci când este nevoie.

Când cartofii și morcovul sunt pe jumătate fierți, adăugați ardeii și țelina.

Acoperiți din nou tigaia și lăsați la fiert până când aceștia din urmă sunt aproape făcuți, moment în care adăugați dovleceii, amestecați ușor pentru a nu sfărâma legumele și, dacă mai este cazul, mai adăugați puțină apă.

Când legumele sunt bine pătrunse și apa a scăzut și s-a transformat într-un sos gros, se asezonează cu sare, piper și oregano.

Se amestecă și se mai lasă pe foc încă 1-2 minute, după care se trage tigaia de pe foc și se poate servi.

Poftă bună!

Citește despre: