Bitterul suedez: preparare și administrare

Stil de viaţă

Bitterul suedez: preparare și administrare

    • Bitterul suedez: preparare și administrare
      Bitterul suedez: preparare și administrare

      Bitterul suedez: preparare și administrare

Deși nu se cunoaște nici acum rețeta originară de bitter suedez, principiile acestuia au fost reproduse de-a lungul timpului și folosite prentru tratarea diverselor afecțiuni.

Pentru a prepara rețeta propusă astăzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 30 g de țintaură
  • 20 g de tătăneasă
  • 20 g de rostopască
  • 20 g de salvie
  • 20 g de odolean
  • 20 g de coriandru
  • 20 g de anghinare
  • 30 g de gălbenele
  • 30 g de sunătoare
  • 25 g de ciuboțica-cucului
  • 30 g de urzică
  • 30 g de pufuliță cu flori mici
  • 30 g de coada-calului
  • 30 g de coada-șoricelului
  • 30 g de unguraș
  • 30 g de pătlagină
  • 30 g de cimbru
  • 25 g de osul iepurelui
  • 30 g de pedicuță
  • 25 g de vâsc
  • 25 g de traista-ciobanului
  • 30 g de aloe
  • 10 g rășină de brad
  • 5 g de șofran sau rizom de stânjenel
  • 10 g flori de salcâm
  • 10 g frunze de dafin
  • 20 g de frunze de frasin
  • 10 g de fenicul
  • 20 g troscot
  • 20 g de gențiană
  • 10 g de rădăcină de scaiete
  • 10 g angelică
  • 20 g de boabe pisate de ienupăr
  • 20 g de flori de soc.

Adăugați toate ingredientele într-un vas din sticlă, peste care turnați 3 litri de alcool de 40º, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat, timp de 14 zile. Se agită vasul de 3-4 ori pe zi, pentru a facilita extragerea substanțelor active din plante.

La sfârșit se filtrează, iar preparatul astfel obținut se va păstra în recipiente din sticlă, închise ermetic, de culoare închisă.

În scop profilactic se administrează câte 2 lingurițe zilnic, dimineața și seara, cu 30 de minute înainte de masă, diluate în 100 ml de ceai.

În scop curativ se administrează astfel: o lingură de bitter, diluată în 100 ml de ceai se consumă cu jumătate de oră înainte de micul-dejun, o lingură de bitter, diluată în 100 ml de ceai se consumă cu jumătate de oră după msa de prânz și încă o lingură după cină.

Remediul este eficient în caz de:

  • paraziți intestinali
  • echimoze
  • negi
  • cicatrici
  • tăieturi, răni
  • reumatism
  • anemie
  • purificare sangvină
  • febră
  • reglează menstruația
  • tuberculoză
  • hemoroizi
  • hidropizie
  • diskinezie biliară
  • colici
  • balonare
  • flatulență
  • dureri de stomac
  • dureri de gât
  • afte bucale
  • dureri de dinți
  • eczeme
  • cataractă
  • digestie lentă
  • durere de cap
  • amețeală
  • întărește memoria
  • indigestie
  • cancer.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: