despre smerenie - 2010-12-03 12:50:08

Întreabă preotul

despre smerenie - 2010-12-03 12:50:08

vali
întreabă:
Citind din Sfintii Parinti care ne invata ca Bunul Dumnezeu ne va judeca pe fiecare privitor la SCOPUL spre care am savarsit noi orice fapta buna,fie o fapta buna inchinata lui Hristos(care trebuie sa porneasca din inima),fie o fapta buna savarsita spre slava desarta spre lauda oamenilor,care se considera mandrie si este de la diavol si vatamatoare pt suflet.adeseori sunt si eu stapanit de acest duh al mandriei,al ingamfarii,purtandu-ma cu dispret fata de cei din jur sau asteptand laude cand am savarsit un lucru bun.prin ce mijloc sau mijloace as putea sa biruiesc mandria?smerindu-ma incontinuu si socotindu-ma mai pacatos ca toti si cand savarsesc o fapta buna mereu sa zic ca nu sunt eu vrednic de ea,ci doar Dumnezeu prin Harul Sau a savarsit aceasta prin mine?eu doar sa slavesc numele Lui...dar cateodata simt ca am nevoia sa ma izolez de lume.ce ma sfatuiti?Va multumesc!Binecuvantarea lui Dumnezeu peste noi toti cu al Sau Dar si cu a Sa Iubire de oameni!
pr Constantin Sturzu a răspuns:
29 Noiembrie 2010
Ați răspuns deja la întrebare chiar dumneavoastră... Da, atunci când săvârșesc un lucru bun să conștientizez că doar cu puterea lui Dumnezeu am putut lucra așa, iar când greșesc să am conștiința că din cauza păcatelor și a neputințelor mele s-a întâmplat asta. Cea mai mare problemă a noastră de fapt asta și este: că știm care este boala noastră (în speță mândria), că știm și care este tratamentul (să ne smerim pe noi înșine), dar nu putem să punem în practică ceea ce știm. Soluția este să alergăm cât mai des la spovedanie pentru a ne curăți și întări sufletul și să punem permanent la rugăciune înaintea lui Dumnezeu tot ceea ce nu ne reușește, toate căderile noastre. Să avem curajul să-i cerem Lui să ne întărească chiar și dacă am cădea în același păcat de o mie de ori pe zi. Tot de o mie de ori să ne ridicăm și să avem nădejde în mila Lui. Cu binecuvântare, Pr. Constantin Sturzu

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!