despre preotidaca - 2011-02-16 22:16:28

Întreabă preotul

despre preotidaca - 2011-02-16 22:16:28

alina
întreabă:
daca preotii sunt bugetari de ce iau bani pentru cununii,inmormantari botezuri, pomelnice ,acatiste,cand vin cu botezul si craciunul?????si de ce in sf.biserica se face comert cu lumanari tamaie si prescuri???? sunt corecte toate astea s-au fiecare face ce vrea????c
16 Februarie 2011
Preoții nu sunt bugetari propriu-ziși. Ei primesc o contribuție bănească de la stat - CBS - foarte mică. În același timp, impozitele de la o parohie de orice fel sunt mult mai mari decât această contribuție de la stat. Așa că preotul nu ia niciodată bani de la stat ci dă mult mai mult. Restul de salariu îl face din "fonduri proprii" adică înmormântări, cununii, pomelnice etc. Donațiile credincioșilor sunt benevole și bineprimite, binevenite pentru cheltuielile preoților, dascălilor, paraclisierului, întreținerii bisericii, ajutorării celor săraci etc etc. Totuși pentru oamenii săraci, nevoiași, bătrâni, preoții nu au pretenția de plată. Cei ce fac altfel fac un abuz. Biserica se întreține din donațiile credicioșilor, căci e a lor. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!