Despre palpitații și fibrilații atriale

Stil de viaţă

Despre palpitații și fibrilații atriale

    • Despre palpitații și fibrilații atriale
      Despre palpitații și fibrilații atriale

      Despre palpitații și fibrilații atriale

În mod normal, cordul bate regulat şi coordonat, deoarece impulsurile electrice, generate şi transmise de miocite, declanşează o frecvenţă de contracţii miocardice organizate. Tulburările de ritm cardiac sunt cauzate de anomalii ale generării şi conducerii acestor impulsuri, precum şi de unele afecţiuni cardiace, inclusiv anomalii congenitale, structurale sau funcţionale. Cele mai comune tulburări de ritm cardiac apar în cazul extrasistolelor şi al fibrilaţiilor atriale, adesea însoţite de palpitaţii.

Palpitaţiile reprezintă perceperea neplăcută a bătăilor anormale ale inimii (extrasistole), mai frecvente la persoanele înaintate în vârstă sau cu tulburări de ritm cardiac (aritmii).
Dacă nu sunt frecvente şi nu sunt asociate cu alte simptome (ameţeli, leşin, dispnee, disconfort toracic), palpitaţiile nu pun probleme semnificative asupra stării de sănătate în general.

Fibrilaţiile atriale constau dintr-un ritm haotic al inimii, datorat faptului că atriile nu mai au contracţii eficiente şi ordonate, iar ritmul cardiac are o frecvenţă foarte mare (300-400 de bătăi pe minut), îndeosebi la persoane vârstnice, când se produc schimbări ale proprietăţilor electrice şi structurale la nivelul atriilor, care contribuie la dezorganizarea ritmului atrial.Când pulsul ajunge la un număr mare de bătăi pe minut, fibrilaţia atrială este considerată o formă de tahicardie.

Fibrilaţia atrială generează palpitaţii şi dureri toracice, dispnee, oboseală sau ameţeli. După perioade lungi de bătăi cardiace rapide, muşchiul cardiac poate slăbi, ajungând la cardiomiopatie dilatativă. Dacă atriul nu se contractă activ, sângele poate forma cheaguri, cu riscul deplasării spre creier şi apariţia unui accident vascular cerebral. Este necesar un tratament de fluidificare a sângelui.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: