Protopopiatul Bârlad

Preoţii Protopopiatului Botoşani s-au reunit ieri în şedinţa lunară.

Biserica „Sfântul Dimitrie“ din filia Chetrosu a parohiei Corodeşti, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost sfinţită vineri, 26 octombrie 2012, de PS Corneliu, Episcopul Huşilor. Lăcaşul de închinăciune a fost ridicat în şase ani, de cei şapte fii ai familiei Puşcaşu. Biserica a fost ridicată în amintirea lui Gheorghe şi Lucreţia Puşcaşu, mutaţi la Domnul, care şi-au dorit din timpul vieţii construirea unui sfânt altar.

În filia Horga a parohiei Bursuci, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui, a avut loc ieri o întâlnire misionară la care au participat şapte preoţi.

Enoriaşii din parohia Mânzaţi-Ibăneşti, Protopopiatul Bârlad, oferă o dată pe lună o masă caldă copiilor săraci. Acţiunea filantropică are loc în aşezământul social al parohiei şi a fost iniţiată de pr. Ionuţ Dima de la Ibăneşti.

În zilele de 20 şi 21 mai, în Protopopiatul Bârlad au fost târnosite două biserici. După cum a menţionat pr. protopop Vasile Lăiu, aceste sfinţiri de noi lăcaşuri de închinăciune se înscriu în istoria Protoieriei Bârlad şi a Episcopiei Huşilor. La cele două evenimente religioase au participat sute de credincioşi, care s-au împărtăşit de rugăciunile înălţate de Preasfinţitul Corneliu, care a slujit alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Parohia Rădăeşti din comuna Bogdăniţa este formată din circa două sute de familii şi aparţine de Protopopiatul Bârlad al Episcopiei Huşilor. La finele anului 2010, pe seama acestei parohii a fost hirotonit preotul Andrei Răzvan Acostioaie, cel care a reuşit, în mai puţin de un an, să strângă lângă el enoriaşii şi să facă împreună lucruri ce păreau de nemişcat înainte de venirea sa acolo.

La sediul Protopopiatului Bârlad, a avut loc ieri, cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, prima conferinţă lunară din acest an.

Protopopiatul Bârlad şi Cercul Militar Bârlad au organizat, în a doua zi de Crăciun, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, concertul de colinde „Tradiţie sfântă în port şi colind“. Evenimentul, devenit tradiţie în ultimii ani, a avut loc în sala de spectacole a Cercului Militar Bârlad.