fapte de milostenie

Episcopul Teodot al Ancirei, viitorul Sfânt, avea o casă de oaspeți, în care oferea loc de odihnă și masă pentru drumeți. Din munca sa, ajuta pe cei aflați în nevoie, fără să fie știut de nimeni. Toți cei din cetate îl știau drept cârciumar dar, în taină, Teodot avea o misiune sfântă – aduna trupurile mucenicilor de la locul execuțiilor și le îngropa pe cheltuiala sa.

Suceava a îmbrăcat haine de sărbătoare pe 2 iunie, de ziua ocrotitorului său, Sfântul Ioan cel Nou. 

Zgomotul nu face bine, iar binele nu face zgomot. Așa spune un proverb persan. Dar, ce ne facem atunci când, în toată presa și în viața de zi cu zi, tot ce auzim este că „Biserica e o instituție care consumă banii noștri, fără a lăsă nimic bun în urmă”? Parcă ne vine să trecem un pic peste îndemnul Evangheliei, de a nu ști stânga ce face dreapta și de a așterne pe hârtie doar o frântură a ceea ce trăim zilnic noi, Biserica. Da, pentru că noi – la un loc, cler și popor, toți cei care ne împărtășim dintr-un singur Potir – suntem Biserica cea vie, în care Duhul Sfânt pulsează viața.

În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, credincioşii Parohiei mehedinţene Mărăşeşti, din Protopopiatul Baia de Aramă, au primit vizita pastorală a Întâistătătorului Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim.

A învăţa să împarţi cu alţii este o sar­cină dificilă a copilăriei.