Nași la o nuntă de catolici?

Întreabă preotul

Nași la o nuntă de catolici?

    • Nași la o nuntă de catolici?
      Nași la o nuntă de catolici?

      Nași la o nuntă de catolici?

madalin
întreabă:

Suntem un cuplu de ortodocsi, casatoriti, si am fost rugati de un cuplu sa ii cununam dar cununia are loc in cadrul Bisericii Catolice. Este permis sa le fim nasi de cununie?

pr Andrei Atudori a răspuns:
24 Februarie 2015

Doamne ajută! Am să vă răspund cu o întrebare: Cum ați putea fi părinții spirituali și călăuzitori în cele ale familiei și ale credinței, pentru două persoane cu care nu împărtășiți aceeași credință? Din punctul meu de vedere nu are logică și nu cred că ar fi potrivit. Aici nu vorbim de o relație de amiciție sau de prietenie ci de o relație harică între nași și fini. Ori dacă nu aveți comuniune de credință, pe ce se poate baza această relație harică? A fi nași nu presupune doar a ține o lumânare în cadrul unei slujbe ci e asumarea unei răspunderi față de cei pe care îi cununi ca fini. Consider că această asumare trebuie făcută numai în cadrul credinței pe care o mărturisești. Așadar, nu vorbim dacă este permis sau nu (pentru că indiferent dacă este permis sau nu, până la urmă, sunteți liberi să faceți după cum vă dictează consțiința – mai ales că nu știu cum privesc romano- catolicii rolul nașilor la cununie, problema nașilor de alte confesiuni, etc.) ci dacă este potrivit sau nu. Iar eu cred că nu este potrivit. Dumnezeu să vă lumineze! Pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: