Ce facem cu crucea de lemn veche de la mormânt?

Întreabă preotul

Ce facem cu crucea de lemn veche de la mormânt?

gavrilă cosmin
întreabă:

Hristos a înviat ! In urma decesului tatălui meu ,acum 14 ani, păstram inca crucea de lemn desi este rupta si deteriorata,lipsind din ea o bucata ce a fost rupta intenționat acum câțiva ani.Mai este necesar desi exista una mare din ciment la capul locului de veci?

pr Andrei Atudori a răspuns:
21 Aprilie 2015

Adevărat a Înviat!

Domnule Cosmin, dacă acea cruce de lemn este foarte deteriorată și nu mai poate fi făcut nimic pentru ca ea să fie recondiționată, atunci ea poate fi luată de pe mormânt și arsă. În cimitir ar trebui să existe un loc unde să puteți face acest lucru. Este important ca numele tatălui dumneavoastră să apară pe crucea de ciment care este la mormânt. Dumnezeu să îl odihnească!

Pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: