Citirea cărţilor sfinte cu binecuvântare - 2013-06-17 22:04:38

Întreabă preotul

Citirea cărţilor sfinte cu binecuvântare - 2013-06-17 22:04:38

Ioana
întreabă:
Trebuie obligatoriu binecuvantare de la duhovnic ca sa citesc Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Bunavestiri, citit din Psaltire, s. a.m.d., eu nu am duhovnic... sa le citesc 40 de zile cu post (negru sau ajunare sau de care tip de post) parca se face sau cum este corect dar fara binecuvantare) Ce sa fac in acest caz? Maica Domnului si Iisus nu ma ajuta atunci? Ar fi prea de tot. N-am loc de munca si toate imi merg foarte rau pe toate planurile!
17 Iunie 2013
Duhovnicul cunoaşte în detaliu toate aspectele vieţii dumneavoastre spirituale şi poate hotărî ceea ce este mai bun pentru o ameliorare a acesteia, nu numai rugăciuni, ci şi post, metanii, milostenii, citirea Evangheliei sau a Bibliei, fapte bune etc. De aceea insist să aveţi un duhovnic. Acest lucru nu vă costă nimic, trebuie doar să-l căutaţi şi să-l rugaţi să vă primească. Dacă sunteţi în Alaska sau în vreun loc îndepărtat unde nu există duhovnic, atunci e de înţeles. Puteţi citi Paraclisul, Acastiste, însă dacă nu vă curăţiţi viaţa prin Taina Sfintei Spovedanii, nu e de mirare că toate merg rău. Este posibil să aveţi păcate grele nespovedite sau blesteme din strămoşi care vă fac rău. Pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: