Căsătoria de probă – „potriveala” nepotrivită

Căsătorie

Căsătoria de probă – „potriveala” nepotrivită

    • Căsătoria de probă – „potriveala” nepotrivită
      Foto: Andrei Agache

      Foto: Andrei Agache

Aceste lucruri nu sunt permise de morala creştină. Aceste lucruri distrug neamul românesc.

Aţi văzut câtă discuţie a fost pentru legalizarea homosexualităţii. Mai înainte fusese cu avorturile. Apoi românii s-au gândit să importe ideea şi practica de bordel. Ei bine, pe acestea le-am importat. Urmează să mai discute ceva, apoi importăm altceva, o altă mizerie a Occidentului. În primul rând, căsătoria de probă. Oamenii pot trăi cununaţi sau necununaţi. Cei care sunt necununaţi noi spunem că trăiesc în concubinaj. Dar căsătoria de probă nu este concubinaj, ci este o declaraţie în faţa primarului că voi, băiat şi fată, pe o perioadă de 2 luni sau 2 ani sau 4 ani, veţi trăi împreună pentru a vă proba, să vedeţi dacă vă înţelegeţi unul cu altul, dacă vă „potriviţi”...

Aceste lucruri nu sunt permise de morala creştină. Aceste lucruri distrug neamul românesc. Pentru noi este important că facem parte dintr-un neam, pentru că la judecată vom fi chemaţi fiecare în neamul lui. Românii din America nu vor fi judecaţi cu americanii. În Valea lui Iosafat, zice prorocul, se vor aduna neamurile. Adunându-se aceste neamuri, Dumnezeu va judeca fiecare neam în parte şi pe fiecare om în neamul lui. Şi atunci pentru noi este important şi neamul, nu suntem indiferenţi ce se întâmplă cu neamul nostru.

Poate întreabă cineva: „Ce să facem dacă lucrurile stau aşa?”. Să fim împotrivă. Am mai fost împotrivă şi am adunat semnături şi cu ajutorul dumneavoastră ne-am exprimat părerea. O să facem şi acum la fel. Să nu ne aşteptăm la succes, nu vom fi acceptaţi, creştinii n-au fost niciodată acceptaţi. „Eu nu sunt din lumea aceasta”, a spus Mântuitorul, iar voi nu faceţi ale lumii. Trăiţi în lume, dar nu faceţi ale lumii. Poporul lui Dumnezeu este un popor ales. Cine intră în poporul lui Dumnezeu trebuie să lucreze cele ale lui Dumnezeu, altfel el singur se dă afară.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 230-231)