Alzheimer – cea mai gravă boală a memoriei

Stil de viaţă

Alzheimer – cea mai gravă boală a memoriei

    • Despre boala Alzheimer
      Alzheimer – cea mai gravă boală a memoriei

      Alzheimer – cea mai gravă boală a memoriei

Boala Alzheimer (B. A.) a fost descoperită de medicul Alois Alzheimer, în anul 1906, dar mult timp a fost confundată cu diferite tipuri de demență.

Este cunoscut că demența reprezintă o tulburare psihiatrică, pe substrat organic, determinată de o multitudine de cauze care duc la scăderea generală a activității psihice, inclusiv declinul treptat al funcțiilor intelectuale.

Din totalul manifestărilor de demență, se apreciază că 60-70% vor evolua spre boala Alzheimer, la început în formă presenilă (aprox. 6 luni) și apoi în formă senilă, de lungă durată și cu simptome tot mai severe.

Boala Alzheimer este considerată cea mai gravă boală a memoriei. A fost identificată în toate zonele geografice ale globului și la toate rasele umane.

Pe plan mondial există, în prezent, circa 18 milioane de bolnavi în stare avansată și se prevede că în anul 2025 se va atinge numărul de 34 milioane de bolnavi, creșterea fiind mai rapidă în rândul țărilor aflate în curs de dezvoltare.

Deși durata de viață a omenirii a înregistrat progrese importante, nu aceeași situație există în domeniul dezvoltării capacității fiziologice și neurologice, datorită unor patologii specifice vârstei înaintate.

Boala afectează 14% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 65-74 de ani și crește la 20-40% la vârste de peste 80 de ani, mai frecvent la sexul feminin.

În viitor, cazuistica numerică poate fi în creștere, paralel cu tendința de îmbătrânire a populației globului, în urma creșterii duratei de viață.

O atenție deosebită se acordă în Statele Unite, unde sunt peste 4 milioane de oameni atinși de boala Alzheimer, în diferite stadii de evoluție, astfel că afecțiunea a devenit a 4-a cauză de deces la adulți, după bolile de inimă, cancere și accidente.

În România nu există o statistică precisă asupra extinderii bolii, dar se apreciază că sunt atinse de Alzheimer circa 6% din persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

(Tratamente naturiste în serviciul sănătății)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: