Speranță pentru Biserica creștină din Egipt

Religia în lume

Speranță pentru Biserica creștină din Egipt

    • Speranță pentru Biserica creștină din Egipt
      Speranță pentru Biserica creștină din Egipt

      Speranță pentru Biserica creștină din Egipt

„Mă întâlnesc de multe ori cu oameni care și-au pierdut familiile, locuințele, rostul în viață. Dar, nu mai văd lacrimi în ochii lor, ci speranță. Pur și simplu, ei au ales să fie urmași ai lui Iisus”.

Anul 2013 va rămâne pentru totdeauna în memoria creștinilor din Egipt. Pentru prima dată în istoria modernă, în piața Tahir s-a strigat „islam sau moarte”. 29 august 2013 a fost ziua în care 89 de biserici creștine au fost vandalizate, în care au fost 200 de martiri și câteva mii de răniți. Din august 2013 și până astăzi, martirul creștinilor egipteni nu a încetat.

După instaurarea noului regim politic al generalului Sisi și alungarea Frăției Musulmane, creștinii egipteni revin la casele și în bisericile lor. Despre viața creștinilor copți, dar și ortodocși, a vorbit arhiepiscopul Tawadros, într-un interviu acordat BBC Middle East

„Mă întâlnesc de multe ori cu oameni care și-au pierdut familiile, locuințele, rostul în viață. Dar, nu mai văd lacrimi în ochii lor, ci speranță. Pur și simplu, ei au ales să fie urmași ai lui Iisus. Am fost în Piața Tahir atunci când am fost asupriți cu brutalitate. Am plâns după bisericile noastre, dar acum Biserica, atât coptă, cât și ortodoxă a ajuns să înțeleagă faptul că singura șansă să reușim este să găsim o cale comună. În Egipt trăiesc mai mulți creștini decât în toate țările arabe la un loc. Egiptul poate fi un model pentru ceea ce se întâmplă în Siria și Irak. Creștinii egipteni au demonstrat că Hristos unește, iar uniți suntem mai puternici. Ceea ce s-a întâmplat în Egipt a demonstrat că Biserica nu este o clădire. O clădire poate arde, dar o comunitate nu poate fi distrusă”.

Citește despre: