Asociaţia Oastea Domnului organizează tabere religioase pentru tineri în Poiana Izei

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului

Asociaţia Oastea Domnului organizează tabere religioase pentru tineri în Poiana Izei

    • Asociaţia Oastea Domnului organizează tabere religioase pentru tineri în Poiana Izei
      Asociaţia Oastea Domnului organizează tabere religioase pentru tineri în Poiana Izei

      Asociaţia Oastea Domnului organizează tabere religioase pentru tineri în Poiana Izei

Asociaţia Oastea Domnului filiala Cluj-Napoca organizează în fiecare vară, începând cu anul 2006, tabere religioase pentru copii şi tineri, care oferă o alternativă creştinească de petrecere a vacanţelor de vară.

Participanţii se implică în acţiuni catehetice, studii biblice, seri de adunare, cântare, mărturii, invitaţi, jocuri, expediţii, căţărături cu alpinişti, foc de tabără, părtăşie duhovnicească.

Aceste tabere se organizează în Poaia Izei, judeţul Maramureş, în funcţie de vârstă, astfel copiii din clasele primare şi gimnaziale au mers în tabără în perioada 4-9 iulie, acţiunile desfăşurate pentru ei având ca temă Botezul. Timp de o săptămână, ei au primit învăţături despre această Taină, de ce ne botezăm, care este însemnătatea botezului.

Tabăra destinată adolescenţilor, liceenilor, având ca temă prietenia, s-a desfăşurat între 18-23 iulie, timp în care cei 50 de tineri au aflat mai multe despre beneficiile şi riscurile unei prietenii, ce spun părinţii Bisericii despre prietenie, dar şi înaintaşii Oastei Domnului. În perioada 25-30 iulie are loc tabăra religioasă destinată studenţilor, în cadrul căreia programul este unul liber, ei fiind îndemnaţi să trăiască o viaţă duhovnicească intensă, prin discuţii libere.

Despre scopul acestor manifestări ne-a spus mai multe părintele Claudiu Melean din cadrul Asociaţiei Oastea Domnului filiala Cluj-Napoca: „O tabără religioasă este o metodă prin care tinerii se apropie de Dumnezeu, se apropie unul de altul şi învaţă câteva lucruri bune. Într-o tabără laică este foarte greu să-i controlezi pe tineri, să-i fereşti de păcat. Ei ştiau că într-o tabără religioasă e un program de rugăciune şi asta i-a responsabilizat puţin. Pe lângă rugăciune, e un program de studiu biblic, la care tinerii sunt împărţiţi pe grupe”.

În taberele religioase organizate de Asociaţia Oastea Domnului există reguli stricte, atât în ce priveşte comportamentul şi modalitatea de adresare, cât şi în privinţa tehnologiei; participanţii nu au acces la internet şi nu au semnal pe telefoanele mobile. Se pune accent astfel pe programul liturgic, rugăciune, latura duhovnicească, iar tinerii sunt stimulaţi spre activităţile religioase.

sursa: radiorenasterea.ro