Şcoala „Varlaam Mitropolitul” susţine sportul minţii

Arhiepiscopia Iaşilor

Şcoala „Varlaam Mitropolitul” susţine sportul minţii

    • Şcoala „Varlaam Mitropolitul” susţine sportul minţii
      Şcoala „Varlaam Mitropolitul” susţine sportul minţii

      Şcoala „Varlaam Mitropolitul” susţine sportul minţii

Prima ediţie a Concursului de șah „Cupei Familiei”, o competiţie ce va avea loc sâmbătă, 21 martie, la Miroslava, a atras interesul şi copiilor pasionaţi de şah de la Şcoala Varlaam Mitropolitul”. 

Evenimentul, organizat de Clubul Sportiv „Ştiinţa Miroslava”, Clubul Sportiv „Micul Şahist”- filiala Miroslava, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” şi Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” din localitatea-gazdă, va reuni în jur de 80 de participanţi de toate vârstele, participarea fiind gratuită.

Se vor juca șapte partide, în sistem elveţian, fiecărui jucător fiindu-i acordate 10 minute. Câştigătorii vor primi premii în bani, diplome şi alte surprize. Ca o noutate, se va premia şi  familia cu cei mai mulţi participanţi la concurs. În caz de egalitate se va trage la sorţi, iar câştigătorul va primi „Cupa  Familiei”.

„Prin organizarea acestui concurs ne propunem să lansăm un proiect de dezvoltare a şahului în mediul rural. Ne dorim să atragem cât mai mulţi susţinători în acest demers”, a precizat Alin Apostol, coordonatorul Clubului Sportiv „Micul şahist” - filiala Miroslava.    

Jocul de şah este un mijloc eficient (psihologic, didactic şi metodologic) de educare şi dezvoltare a capacităţilor intelectuale şi a creativităţii. S-a dovedit statistic că toţi cei care au practicat şahul au avut rezultate mai bune la învăţătură, o memorie mai bună, o gândire ordonată, logică, fundamentată şi o rapiditate mai mare în luarea deciziilor bazată pe raţionamente logice, putere de argumentare şi interpretare.

Şcoala „Varlaam Mitropolitul” susţine astfel de demersuri, iar sâmbătă va face parte din galeria care va susţine copiii aflaţi la masa de joc. „Ne-a plăcut mult ideea unui concurs care se desfăşoară în familie şi noi susţinem astfel de demersuri. Este un bun prilej de a fi din nou împreună, părinţi şi copii, şi astfel de acţiuni întăresc legăturile”, a menționat Simona Marinică, directorul Şcolii „Varlaam Mitropolitul”. Pentru copii este un mijloc foarte util de dezvoltare a inteligenţei cognitive, dar şi de socializare. Ei îşi fac prieteni noi, învaţă să relaţioneze mai uşor şi să-şi gestioneze emoţiile atunci când sunt în competiţie. Şahul este recomandat oricui şi nu doar celor care doresc să facă performanţă. Chiar dacă nu vor urca pe podiumuri înalte, copiii vor avea câştiguri în plan relaţional.

Concursul va începe sâmbătă, 21 martie a.c., la ora 11.00, iar Festivitatea de premiere va avea loc în aceeaşi zi.

Citește despre: