A treia ediție a pelerinajului organizat cu ocazia hramului Mănăstirii Sângeap-Basaraba

Arhiepiscopia Iaşilor

A treia ediție a pelerinajului organizat cu ocazia hramului Mănăstirii Sângeap-Basaraba

    • afiș pelerinaj
      A treia ediție a Pelerinajului organizat cu ocazia hramului Mănăstirii Sângeap-Basaraba

      A treia ediție a Pelerinajului organizat cu ocazia hramului Mănăstirii Sângeap-Basaraba

Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu Protopopiatul Hârlău și cu Mănăstirea Sângeap-Basaraba, organizează a treia ediție a Pelerinajului pedestru cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii, hramul Mănăstirii Sângeap-Basaraba.

Traseul este de aproximativ 6 km până la mănăstire. Plecarea va fi vineri dimineața, 10 mai, de la ora 6:30, de la biserica voievodală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Hârlău și se va merge spre satul Zagavia, mai exact la biserica „Nașterii Maicii Domnului” din sat, după care se va continua pelerinajul spre mănăstire, unde se va participa la Sfânta Liturghie. Acolo pelerinii se vor bucura de slujba arhierească, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. După încheierea Sfintei Liturghii, pelerinii își vor continua parcursul lor prin parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din satul Rediu – Sticlăria, după care vor reveni pe același traseu de dimineață, prin satul Zagavia și se va încheia la Hârlău, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde vor înălța o rugăciune de mulțumire.

Printre pelerinii fideli ai acestui eveniment se numără și Emilia, care mărturisește că: „Sunt niște trăiri deosebite, greu de expus în cuvinte, dar care sunt pline de pace sufletească, de liniște și bucurii. Atâta timp cât voi mai putea merge, nu voi renunța la a participa în acest pelerinaj”.

Pelerinajele pedestre, inițiate de Centrul Eparhial, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, își propun: redescoperirea vechilor tradiții, când în perioada marilor hramuri pelerinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune; să ofere oportunitatea de a ieși din confortul zilnic și din mediul virtual și totodată de a întâlni locuri, oameni, mănăstiri și biserici unde s-a arătat pe pământ slava lui Dumnezeu. De asemenea, sunt un exercițiu de regăsire și de pentru omul ce trăiește în lume sub presiunea unui program încărcat în aceste vremuri ce rezervă foarte puțin timp pentru suflet.

Citește despre: