Țineți-vă tari! Dacă un tânăr își păstrează curăția, nu înseamnă că nu are educație sexuală!

Creşterea copiilor

Țineți-vă tari! Dacă un tânăr își păstrează curăția, nu înseamnă că nu are educație sexuală!

    • brândușă albă
      Țineți-vă tari! Dacă un tânăr își păstrează curăția, nu înseamnă că nu are educație sexuală! / Foto: Magda Buftea

      Țineți-vă tari! Dacă un tânăr își păstrează curăția, nu înseamnă că nu are educație sexuală! / Foto: Magda Buftea

Respectați fecioria celuilalt de lângă voi. În România se râde dacă ești om întreg. Cu cât te ciumpăvesc mai tare, cu atât devii obiect de adorație! Vă rog să vă lăsați batjocoriți pentru curăția voastră. Țineți-vă tari! Asta nu înseamnă că nu vă educă nimeni sexual. Eu le-am tot explicat ăstora.

„În relațiile cotidiene contează foarte mult sexul, deși suntem învățați și educați de părinți în mod creștinesc. Ce părere aveți? Ce se poate face?”

Măi oameni buni, să ne înțelegem, biserica nu păstorește asexuați! Venim la școală: „dragi îngeri”, nu? Treci a douășpea. Păi ești conștient că pot să aibă comportări deviaționiste de la morală, nu? Încercați să faceți ce puteți. Nu exagerați libertățile care nu vi se cuvin și respectați fecioria celuilalt de lângă voi.

În România se râde dacă ești om întreg. Cu cât te ciumpăvesc mai tare, cu atât devii obiect de adorație! Vă rog să vă lăsați batjocoriți pentru curăția voastră. Țineți-vă tari! Asta nu înseamnă că nu vă educă nimeni sexual. Eu le-am tot explicat ăstora.

Vai, era o doamnă doctor de aici de la Provita de la Iași. Domnule, Ștefan cel Mare a intrat în păgâni cu spada cuvântului. Când i-a luat doamna doctor pe aceia care ne tot reformau, deformau, rău formau, am crezut că pică sabia lui Vodă. Ce înseamnă promptitudine în educație! Cum, când ai o asociație de talia Provita, cum e mai ales cea de la Iași, tu te plângi că n-ai educația sexuală pentru copii în școală?! Trebuie să fii tâmpit sau chior, sau mă rog și tâmpit și chior, că se practică.

(Fragment din conferința „Familia, casa sufletului copilului. Educația în iubire”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Prorelis”, în data de 12 mai 2016, şi l-a avut ca invitat pe Părintele Constantin Necula. Vă recomandăm să urmăriţi aici prima parte a conferinţei, iar partea a II-a – întrebări și răspunsuri – aici.)