spovedanie - 2011-03-13 14:48:56

Întreabă preotul

spovedanie - 2011-03-13 14:48:56

mihai
întreabă:
Daca din neputinta nu pot tine postul pastelui intreg,pot sa ma prezint la spovedanie postind doar ultimele doua saptamani.Care sunt conditiile pregatitoare minime inainte de spovedanie.Si in ziua spovedaniei trebuie sa nu mananci nimic,sau pot merge la spovedanie seara dupa ce in cursul zilei ai mancat(binenteles de post).Multumesc.
13 Martie 2011
Ar trebui să mergeți să va spovediți acum, în această săptămână. Și dacă tot vă spovediți, să-i spuneți duhovnicului ce anume vă împiedică de la postire. Mai departe vă va sfătui el. Spovedania se face cât mai des cu putință. Nu o singură dată pe an, nu de patru ori pe an, ci cât mai des cu putință. În măsura în care primiți dezlegarea duhovnicului ar trebui să vă împărtășiți cel mai rar o dată la 40 de zile conform canonului 9 Apostolic, canonul 2 Antiohia și încă multe alte canoane care întăresc împărtășirea cu rânduială la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Totuși, pentru a nu produce sminteală, țineți cont de sfatul duhovnicului și în această privință. Dator (datoare) însă sunteți să vă țineți mereu în viață curată pentru a vă putea împărtăși cât de des primiți binecuvântare. ierodiacon Serafim Pantea

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!