Simptomele asteniei de primăvară

Stil de viaţă

Simptomele asteniei de primăvară

    • Simptomele asteniei de primăvară
      Simptomele asteniei de primăvară

      Simptomele asteniei de primăvară

Asteniile sunt stări patologice intense şi prelungite, însoţite de slăbiciune fizică şi scăderea capacităţii intelectuale.

Cel mai frecvent se manifestă prin lipsă de energie, tristeţe, anxietate, irascibilitate, confuzie, stări depresive, apatie nejustificată şi nevoia de a plânge.

Frecvent apare somnolenţă, insomnii şi somn agitat, superficial şi cu vise rele, din care persoana astenică se trezeşte dimineaţa foarte devreme şi mai obosită decât la culcare.

Oboseala accentuată persistă în cursul zilei, fără să dispară prin repausul obişnuit. Mulţi elevi, studenţi şi salariaţi simt o stare generală de slăbiciune, moleşeală, reducerea capacităţii de concentrare şi somnolenţă, adormind cu capul pe masă.

Treptat, apar dureri de cap, aproape permanente, cu localizări occipitale şi frontale, mai accentuate dimineaţa. Bolnavul prezintă stări de nervozitate, irascibilitate, nelinişte, tulburări psihice cu senzaţie de frică (anxietate), depresie psihică acută, apatie, slăbirea memoriei, reacţii de melancolie şi, uneori, tremurături ale membrelor şi capului. Toate acestea se suprapun pe sentimentul de epuizare fizică, o sfârşeală a forţelor proprii şi reducerea aproape totală a capacităţii de muncă.

Astenia se accentuează la persoanele care au trecut prin anumite evenimente negative în perioada anterioară, precum şi la persoanele cu o viaţă dezordonată, fără obiective concrete în activitatea zilnică şi fără respectarea unui anumit raport între orele de muncă şi de odihnă.

Starea astenică se acutizează la cei care trăiesc într-o atmosferă încordată în familie sau la locul de muncă, cu certuri, reproşuri şi invinuiri, uneori gratuite. În această situaţie, bolnavul apelează, adesea, la un consum exagerat de tutun, alcool, cafea şi somnifere, care agravează stările astenice.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: