moralitatea si PC-ul - 2010-12-30 23:10:32

Întreabă preotul

moralitatea si PC-ul - 2010-12-30 23:10:32

catalin
întreabă:
poate parea o intrebare mai neobisnuita dar se poate folosi (din p.v crestin) un program cu licenta copiata sau... chiar piratata?
30 Decembrie 2010
Vă sfătuim să nu încălcați legile țării cu excepția cazului în care se pune problema de a salva vieți sau a mărturisi dreapta credință. Mă îndoiesc că veți primi amendă pentru că ați trecut pe roșu ca să scoateți un copil din mijlocul intersecției. Deocamdată nu știu să existe la noi în țară există legi care să interzică mărturisirea lui Hristos, Mântuitorul lumii. Pe viitor, vom vedea ce va veni. Totuși, riscați mult folosind programe piratate. Vă riscați bunăstarea, libertatea și riscați de asemenea să ponegriți numele de creștin. Dacă nu vă puteți permite sau dacă pur și simplu nu vreți să cumpărați anumite programe, încercați să găsiți alternative pentru care să nu vi se ceară plată. Există comunități destul de mari de utilizatori de programe libere în România iar, în cazul în care sunteți într-o altă țară, puteți găsi ușor asemenea comunități în locul în care vă aflați. Ei vă pot ajuta cu sfaturi legate de programe alternative pentru care în general nu vi se va cere plată în bani. Vi se va cere să depuneți oarecare efort pentru a le învăța și pentru a vă obișnui cu ele. Furtul și pirateria sunt lucruri foarte diferite. Pirateria este pedepsită aproape ca și terorismul. Furtul de programe de calculator nu este nici pe departe în această categorie chiar dacă din motive de marketing i s-a dat același nume. ierodiacon Serafim Pantea

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!