La Galaţi are loc Olimpiada de Religie - faza naţională

Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Galaţi are loc Olimpiada de Religie - faza naţională

    • La Galaţi are loc Olimpiada de Religie - faza naţională
      La Galaţi are loc Olimpiada de Religie - faza naţională

      La Galaţi are loc Olimpiada de Religie - faza naţională

În perioada 17-21 aprilie, se desfăşoară la Galaţi faza naţională a Olimpiadei la disciplina Religie.

 La acest important eveniment cultural-spiritual participă peste 250 de elevi de la clasele a VII-a – a XII-a din toate judeţele ţării, clasaţi pe locul I la faza judeţeană a concursului, informează diac. Marian Pătraşcu de la Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean – Galaţi, este găzduit de Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galaţi, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos”- Galaţi.

Programul zilei a debutat cu închinarea elevilor şi deopotrivă a profesorilor la Sfintele Moaşte în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi. Totodată, elevilor participanţi li s-a citit o rugăciune de luminare a minţii.

După rostirea în cor a rugăciunii „Tatăl nostru”, a urmat apoi proba scrisă, găzduită în Amfiteatrele Facultăţii de Mecanică, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Olimpiada, ajunsă la ediţia a III-a, este un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina Religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate, în procesul didactic, dar şi extracurriculare.

Tinerii participanţi la concurs au primit revista eparhială „Călăuză Ortodoxă”, nr. de Paşti, broşuri cu Botezul şi Cununia, iconiţe cu Floriile, volumele „Tinerii-mărturisitori ai Învierii” şi „Tinerii-mărturisitori ai dreptei credinţe”, cărţi apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Atât profesorii cât şi elevii au primit diplome de participare. De asemenea, s-au acordat 20 de premii speciale.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a pregătit participanţilor deopotrivă elevi şi profesori un dens program duhovnicesc, misionar şi cultural de participare la Denii în Catedrala arhiepiscopală, pentru cunoaşterea frumuseţilor spirituale şi culturale ale zonelor de la Dunărea de Jos.

Din program mai face parte organizarea unei scurte croaziere pe Dunăre, pentru două grupuri de câte 175 persoane, precum şi organizarea unui program itinerant/pelerinaj la mănăstiri şi alte obiective bisericeşti din Eparhie, cu două grupe egale, astfel:

- Grupa I: Galaţi - M-rea Cudalbi - Mănăstirea Tudor Vladimirescu - Brăila (Catedrala „Naşterea Domnului”, biserica „Sfinţii Arhangheli”) - Mănăstirea „Sfântul Pantelimon”, Lacu Sărat - Galaţi;

- Grupa II: Galaţi - Brăila (Catedrala „Naşterea Domnului”, biserica „Sfinţii Arhangheli”) - Mănăstirea „Sfântul Pantelimon”, Lacu Sărat - M-rea Cudalbi - Mănăstirea Tudor Vladimirescu - Galaţi.

Miercuri, 20 aprilie, în finalul programului, va avea loc premierea câştigătorilor, în sala de spectacol a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

sursa: basilica.ro