geneza - 2011-02-16 22:26:58

Întreabă preotul

geneza - 2011-02-16 22:26:58

marian
întreabă:
sa traiesti am o intrebare la care n-a putut sa-mi raspunda nimeni clar; nu-mi fac iluzii ca voi afla vreodata un raspuns la intrebarea mea, care are urmatorul continut: Adam si Eva, au fost primii pe Pamant; au avut 2 baieti: Cain si Abel; Cain a fost omorat de Abel; cum si cu cine s-a inmultit Abel? Multumesc Marian
16 Februarie 2011
O să îți răspund eu foarte clar și cu dovezi din Sfânta Scriptură. După ce au avut pe Cain și Abel, Adam și Eva au mai avut un fiu pe nume Set care a avut mai mulți fii și fiice. "Zilele pe care le-a trăit Adam după nașterea lui Set au fost șapte sute de ani și i s-au născut fii și fiice. Iar de toate, zilele vieții lui Adam au fost nouă sute treizeci de ani și apoi a murit" (Facere 5, 4-5). Dumnezeu a îngăduit în acest caz special înmulțirea între rude. Adică fiul unei fete de a lui Set s-a unit cu fiica unui alt fiu al lui Set. Această tradiție s-a păstrat în poporul lui Israel. Citește Biblia și vezi că Isaac a fost trimis de Dumnezeu să-și ia nevastă din neamul lui, de la unchiul lui. Noțiunile de incest erau altele decât acum. Înmulțirea se făcea prin veri. Mulțumit. E f.f. logic. Pr. I. I. Mai citește Biblia.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!