buna ziua - 2011-02-16 21:51:21

Întreabă preotul

buna ziua - 2011-02-16 21:51:21

luiza
întreabă:
LA noi in familie este o situatie mai speciala.Eu si partenerul meu suntem impreuna de 20 ani, avem si un baiat ,nu suntem casatoriti civil,am avut si avem o relatie cum se spune in afara casatoriei ,nu ne-am inselat unul pe altul in tot acest timp.Dumnezeu ne-a bienecuvantat cu un baiat care este aproape adolescent si cu care nu am avut probleme pana in prezent de sanatate,scoala sau de orice alta natura. Intrebarea mea catre DVS este : Putem sa ne unim religios in fata lui Dumnezeu fara sa trecem pe la primarie? eu am considerat tot timpul ca nu o hartie semnata (ca un contract dealtfel) te tine legat intr-o relatie.Sunt atat de multe persoane care sub umbrela casatoriei si mai trist dupa o cununie religioasa se insala unii pe altii cu alte persoane.Sfatuiti-ma cum sa fac , desi eu cred in sufletul meu ca Dumnezeu m-a binecuvantat daruindu-mi un barbat de casa si un copil bun. Va multumesc ! Doamne ajuta !
16 Februarie 2011
Taina Cununiei face din doi oameni un singur trup și îi unește pe veșnicie în fața lui Dumnezeu. Relația în afara căsătoriei este o relație păcătoasă, mai precis păcatul desfrânării. La sfârșitul vieții, la judecata particulară, vom da seama în fața lui Dumnezeu pentru fiecare păcat. Așa că este absolut necesar pentru mântuire să fiți căsătoriți religios prin taina sfântă a Cununiei. Sfatul meu este să vă cununați religios și civil cât mai curând și așa vă veți mântui. Curăția noastră este sănătatea copiilor noștri. Copilul dumneavoastră trebuie să învețe lumina credinței și puterea Sfintelor Taine ale Bisericii, care dau viața veșnică. Relația fără cununie nu e decât relație biologică și afectivă. Cununia începe o relație teologică în care Dumnezeu împărtășește darurile fiecăruia și le plinește cu lumina Lui. Ce-i așa de greu să te cununi, dacă iubești un om. Că doar îl iubiți de atâta timp. Și cred că vreți să vă mântuiți. Gata. Ineluțul și Doamne ajută. Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!