Apariţii editoriale în braille în premieră în Episcopia Severinului

Episcopia Severinului şi Strehaiei

Apariţii editoriale în braille în premieră în Episcopia Severinului

    • Apariţii editoriale în braille în premieră în Episcopia Severinului
      Apariţii editoriale în braille în premieră în Episcopia Severinului

      Apariţii editoriale în braille în premieră în Episcopia Severinului

Materialele sunt realizate cu ajutorul unui calculator performant si al unei imprimante braille profesională achiziţionate printr-un proiect finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi implementat de Asociaţia Filantropia Severin în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Interjudeţeană Dolj-Mehedinţi, Subfiliala Drobeta Turnu Severin. 
 
Lansarea calendarului a fost coordonată de către  părintele George Radu Trăilescu, Inspector Social al Eparhiei Severinului şi Strehaiei pentru persoanele cu deficienţă de vedere, el însuşi o persoană cu o astfel de problemă.
Prin acest demers, Biserica doreşte să fie mult mai prezentă în viaţa persoanelor nevăzătoare şi a comunităţii, în general.
 
Centrul informaţional vine în sprijinul persoanelor cu deficienţă de vedere prin faptul că oferă acces la o gamă diversă de informaţii şi un contact mult mai complex cu noile realităţi ale vieţii culturale şi sociale.
                                      
Cu ajutorul tehnologiilor de acces, persoanele cu deficienţă de vedere pot să-şi depăşească neputinţa, să devină active în societate, independente, informate, educate, punându-şi în valoare potenţialul propriu.
 
În cadrul Centrului, Asociaţia Filantropia Severin îşi propune şi alte activităţi: înfiinţarea unei mini-biblioteci audio; imprimare de CD/DVD-uri cu piese de teatru, opere literare, conferinţe, muzică populară şi religioasă, rugăciuni, fragmente din Noul Testament, etc; dezvoltarea cuprinsului revistei cu articole din diverse domenii şi înregistrarea ei audio; producerea de materiale în braille şi audio care să genereze venituri prin care să fie acoperite costurile de întreţinere ale Centrului; etc. 
         
Existenţa Centrului „Didim cel Orb”, a revistei, a site-ului şi a celorlalte materiale informative face ca „glasul” persoanelor nevăzătoare să se audă cu mai multă putere, să fie ascultat şi respectat. De aceea, Centrul poate fi considerat un model de bună practică pentru cei care oferă asistenţă şi sprijin persoanelor cu deficienţă de vedere din România.
sursa: episcopiaseverinului.ro