Campanie de informare Pro Vita pe Ceahlău

Știri

Campanie de informare Pro Vita pe Ceahlău

    • Campanie de informare Pro Vita pe Ceahlău
      Campanie de informare Pro Vita pe Ceahlău

      Campanie de informare Pro Vita pe Ceahlău

Echipa Pro Vita Iași se implică într-o acțiune de informare și de conștientizare, adresată pelerinilor care urcă până la cota 1.770, pe masivul Ceahlău, pentru a lua parte la sărbătoarea hramului schitului Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Astăzi, 5 august 2015, echipa Pro Vita Iași, formată dintr-o echipă de 20 de  voluntari, a pornit spre stațiunea Durău, pentru a pregăti o campanie de informare despre activitatea pro vita și despre importanța și frumusețea vieții umane. Această acțiune este adresată pelerinilor care urcă până la cota 1.770, pe masivul Ceahlău, pentru a lua parte la sărbătoarea hramului schitului Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Principalul obiectiv al acestei acțiuni de informare este unul de conștientizare că, pe de o parte, fătul este ființă umană și persoană deplină încă din prima secundă a concepției, iar pe de altă parte, că orice creștin are datoria de a apăra viața umană. „Fiecare dintre noi trebuie să își dezvolte o sensibilitate la subiectele care privesc viața aproapelui nostru, fie că vorbim de cel născut, fie că vorbim de cel nenăscut. Protejând viața unui copil nenăscut apărăm, de fapt pe însuși Hristos – Viața și Lumina oamenilor. Iarăși, protejând viața unui copil nenăscut, apărăm chipul lui Dumnezeu și oferim șansa unei persoane de a ajunge la asemănarea cu Dumnezeu. Orice atac asupra fătului din pântecele unei femei are aceeași însemnătate și gravitate ca orice agresiune asupra oricărei ființe umane, indiferent de gradul ei de dezvoltare și evoluție”, a atras atenția Sorina Hîngănescu, referent al Departamentului Pro Vita.

Citește despre: