Beneficiile consumului de curmale și miere de albine

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de curmale și miere de albine

    • Beneficiile consumului de curmale și miere de albine
      Beneficiile consumului de curmale și miere de albine

      Beneficiile consumului de curmale și miere de albine

Originar din oazele Egiptului și ale Peninsulei Arabice, curmalul este un palmier al cărui rod este extrem de apreciat peste tot în lume datorită dulceții și versatilității sale.

Pentru a beneficia de efectele acestei combinații aveți două variante.

Prima dintre variante presupune consumul a 7 curmale împreumă cu 7 lingurițe de miere, dimineața, pe stomacul gol.

Persoanele care tolerează mai greu dulceața acestei combinații, pot prepara un decoct din 50 grame de curmale, la un litru de apă. Lăsați la fiert timp de 10 minute, după care lăsați la răcit. Când decoctul este călduț, adăugați 4 linguri cu miere de albine, amestecați până ce acesta se dizolvă și împărțiți lichidul în 4 doze, fără a filtra. Se bea câte o cană la 6 ore.

Între beneficiile acestei combinații amintim:

  • cancer
  • hipertrofie de prostată
  • nevrită
  • polinevrită
  • depresie
  • crește fertilitatea masculină și feminină
  • reglează tranzitul intestinal
  • stimulează metabolismul
  • detoxifiază rinichii, ficatul
  • întărește vederea
  • întărește musculatura uterină
  • intoxicație alcoolică
  • afecțiuni respiratorii
  • combate anemia.

Nutrienții bioactivi din cele două ingrediente conferă amestecului proprietăți antioxidante, antitoxice, energizante, antianemice, detoxifiante, vermifuge, diuretice, antirahitice, afrodisiace, expectorante, tonice la nivel muscular și antiîmbătrânire.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: