„Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”

Social

„Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”

    • „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”
      „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”

      „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”

Direcţia Generală Anticorupţie, în parteneriat cu  Asociaţia Pro Democraţia au derulat Campania „Tinerii împotriva corupţiei”, având ca scop informarea, conştientizarea şi implicarea tinerilor în acţiuni anticorupţie, care va organiza un eveniment unic în municipiul Iaşi – „Labirintul Anticorupţie”.

În acest an, în cadrul campaniei a fost implementat Proiectul „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”, care şi-a propus să participe la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii şi combaterii corupţiei: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente. Toate aceste dimensiuni au în vedere o acţiune orientată spre viitor, deoarece se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei, ca cetăţeni activi, iar implicarea lor va reprezenta un prim pas în formarea şi consolidarea spiritului civic şi al respectului pentru statul de drept.
Evenimentul, parte a proiectului Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine” finanţat de Fundaţia HANNS SEIDEL România îşi propune să informeze cât mai mulţi cetăţeni despre corupţie, folosind de data aceasta o metodă informală inedită – labirintul.
În zona Piaţa Unirii din municipiul Iaşi, se va amplasa un labirint care va oferi ocazia cetăţenilor să-şi consolideze cunoştinţele despre corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza faptele de corupţie. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, se va înmâna vizitatorilor un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în labirint. Cei mai conştiincioşi cetăţeni vor primi materiale informative şi promoţionale şi vor avea ocazia să guste din prăjitura anticorupţie.
Astfel, la data de 03 iulie 2014, începând cu ora 12.00, cetăţenii sunt aşteptaţi să viziteze „Labirintul Anticorupţie” pentru a afla mai multe informaţii cu privire la corupţie şi metodele de luptă împotriva acesteia, să descopere gustul anticorupţie din prăjiturile speciale ale evenimentului pentru încurajarea luptei împotriva acesteia şi promovarea TelVerde 0800.806.806, linie telefonică gratuită din orice reţea destinată sesizării faptelor de corupţie.
În cadrul acestui proiect naţional a mai avut loc până acum un concurs judeţean pentru elaborarea unor afişe şi slogane anticorupţie, la Iaşi concursul fiind câştigat de echipa compusă din Pitic Roxana, Paula Ursariu şi Andreia Livadaru, eleve la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, care au fost prezentate în cadrul întâlnirii naţionale de proiect desfăşurate la Vatra Dornei în luna iunie 2014.
Totodată, vă invităm să vă alăturaţi demersului de a transmite împreună un mesaj comun opiniei publice, prin intermediul mass-media, cu privire la promovarea unui comportament integru în societatea românească. (SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE IAŞI)