Lumina naturală vă poate scăpa de hipertensiune

Stil de viaţă

Lumina naturală vă poate scăpa de hipertensiune

    • Lumina naturală vă poate scăpa de hipertensiune
      Lumina naturală vă poate scăpa de hipertensiune

      Lumina naturală vă poate scăpa de hipertensiune

O echipă de cercetători de la University College din Londra au descoperit că există o legătură între lumină și hipertensiune, informează passionsante.be.

Este deja binecunoscut faptul că vitamina D este vitală pentru sănătatea oaselor (mai ales în cazul copiilor), pe lângă acest fapt, cercetările recente au relevat faptul că vitamina D influențează și un număr mare de gene care au implicații în boli precum psoriazisul, diabetul, artrita și unele tipuri de cancer. Totodată, nivelurile scăzute de vitamina D pot duce la un risc crescut de hipertensiune arterială.

Cercetătorii au ajuns la aceste rezultate comparând datele din aproximativ 30 de studii realizate în Europa și America de Nord, desfășurate pe aproximativ 160.000 de persoane.

Pe baza datelor adunate, cercetătorii britanici au concluzionat că cu cât nivelul de vitamina D este mai ridicat, cu atât scade riscul de hipertensiune. Pornind de la acest lucru, autorii studiului afirmă că astfel se poate stabili legătura cu unele boli cardiovasculare.

Studiul a mai arătat că populația emisferei nordice prezintă, dacă nu o carență, cel puțin o insuficiență de vitamina D, explicația fiind aceea că aceste persoane sunt slab expuse la lumina naturală, știind că vitamina D este sintetizată în organism sub acțiunea razelor ultraviolete B (UVB). Vitamina D o putem regăsi și în alimentație, în special ouăle și peștele gras.

Cu toate că ne-am putea asigura doza zilnică necesară de vitamina D din alimentație, sau suplimente alimentare, cercetătorii susțin că expunerea suficientă la lumina zilei, cel mai bine în timpul unei activități sportive sau printr-o simplă plimbare, este esențială, ajutând în prevenirea și stabilizarea unor afecțiuni serioase, precum hipertensiunea.

Citește despre: