Siropul de propolis - preparare și administrare

Stil de viaţă

Siropul de propolis - preparare și administrare

    • Siropul de propolis - preparare și administrare
      Siropul de propolis - preparare și administrare

      Siropul de propolis - preparare și administrare

Propolisul are proprietăți antiinflamatoare, antiinfecțioase, antivirale, antibiotice, antiseptice, antihemoragice, regeneratoare, cicatrizante, energizante, tonice, antitumorale, fiind util în tratarea unei game largi de afecțiuni, acute sau cronice.

Pentru prepararea siropului aveți nevoie de 50 g de propolis, 50 g de miere de albine organică și 200 ml de apă.

Propolisul și apa se pun într-o oală smălțuită care mai apoi se pune la fiert, la foc mic, vasul fiind acoperit, până când apa din vas scade la jumătate. După aceea, se lasă produsul la răcit, iar când acesta este încă călduț, se strecoară și se pune într-un recipient din sticlă. Când produsul este în sticla sau borcanul folosit, se încorporează mierea de albine, omogenizând.

Siropul se păstrează la frigider timp de 2 săptămâni.

Acțiunea siropului are efecte benefice în caz de viroze respiratorii, tuse, boli inflamatorii, bronșite, astm bronșic, răceală, gripă, oboseală, leziuni cutanate. Se administrează 2-3 lingurițe zilnic, după mesele principale. În cazul leziunilor cutanate, se aplică câteva picături pe locul afectat de 3-4 ori pe zi, masând ușor.

Este contraindicată administrarea siropului persoanelor care suferă de hepatite cronice, diabet, alergii la miere, polen sau propolis și copiilor cu vârste sub 2 ani.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: