Remedii pentru colicile sugarilor

Stil de viaţă

Remedii pentru colicile sugarilor

    • Remedii pentru colicile sugarilor
      Remedii pentru colicile sugarilor

      Remedii pentru colicile sugarilor

Cel mai frecvent, colicile apar la copii între vârsta de 3 săptămâni și 3 luni și se manifestă prin agitație, iritabilitate, plâns care nu se mai oprește, din ce în ce mai tare, încordări ale mâinilor și picioarelor.

Cei mai mulți copii se calmează dacă sunt plimbați în brațe sau li se pun comprese calde în zona abdominală, dar, pentru situațiile când aceste două variante nu funcționează, vă propunem câteva remedii naturale pe care le puteți încerca, respectiv:

  • infuzia de rozmarin, busuioc, lavandă, iasomie (o linguriță la o cană cu apă fierbinte) se adaugă în apa de baie a copilului. Are efect calmant, reduce spasmele musculare, combate gazele intestinale și crampele abdominale;
  • pentru comprese calde pe zona adominală puteți folosi infuzia de cerențel;
  • pentru administrarea internă, puteți face o infuzie slabă de fenicul, anason sau chimion (un sfert sau o jumătate de linguriță la o cană de apă), combat gazele intestinale și indigestia, dar nu depășiți doza recomandată și nu folosiți pentru o perioadă lungă de timp, deoarece au și proprietăți fitohormonale;
  • infuzia de mușețel, ceai roșu (Rooibos) au efecte calmante și antispasmodice. De asemenea, jumătate de linguriță pentru o cană de apă fierbinte este o cantitate suficientă.

De asemenea, mama trebuie să fie atentă la propria-i alimentație, deoarece alimentele consumate de către aceasta se regăsesc în laptele matern. Astfel, fasolea, tocăturile, mâncarea foarte condimentată, ciocolata, cafeaua, unele tipuri de ceaiuri, alcoolul, tutunul, varza, broccoli sunt contraindicate femeilor care alăptează, pentru că pot provoca indigestie, constipație, balonare și colici micuțului.

Pentru a calma colicile bebelușului, mama poate consuma ghimbir și suc de aloe vera, care ar putea fi prea puternice administrate direct sugarului, dar ale căror proprietăți se regăsesc astfel în laptele matern.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: