Remedii naturale pentru protejarea pancreasului

Stil de viaţă

Remedii naturale pentru protejarea pancreasului

    • Remedii naturale pentru protejarea pancreasului
      Remedii naturale pentru protejarea pancreasului

      Remedii naturale pentru protejarea pancreasului

Stilul de viață frugal, dinamic poate crea anumite dezechilibre la nivelul organismului, iar pancreasul este unul din organele interne care odată afectat de oboseală, stres, alimentație sau alcool în exces poate declanșa o criză pancreatică, care, la rândul ei, poate crea probleme majore.

Pancreatita reprezintă inflamația pancreasului (o glandă cu secreție mixtă -exocrină și endocrină - care are o importanță majoră în funcționarea corectă a organismului.

Pentru a preveni această afecțiune trebuiesc reduse alimentele bogate în grăsimi și îndepărtarea factorilor de risc, precum obezitatea, hipertrigliceridemia, hipertensiunea arteriala si controlul adecvat al diabetului zaharat. Pe lângă acestea, puteți încerca și remediile de mai jos:

1. sucul de roșii - asigură o bună hidratare a organismului, care totodată remineralizează și revitaminizează organismul. Deoarece sucul oxidează foarte repede și astfel își pierde din proprietățile curative, acesta trebuie consumat imediat după preparare. De asemenea, este recomandat și consumul de salate de roșii.

2. păpădia - este o plantă care ajută în vindecarea problemelor ficatului dar și ale pancreasului. Se face o infuzie din 2 linguri de tulpină, flori și frunze uscate și amestecate sau un decoct de rădăcină. Acesta din urmă se prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în apă timp de 10 minute, duă care se strecoară și se bea pe stomacul gol. Curele se țin cel puțin timp de o lună, timp în care se pot bea câte 2-3 căni pe zi.

3. salvia - este de folos în cazurile în care există exces de suc pancreatic. Se folosește infuzia preparată din 2 lingurițe de plantă mărunțită. Se administrează de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Remediul este folosit ca adjuvant și în tratarea cancerului de pancreas.

4. anghinarea - se folosește făcând infuzie dintr-o linguriță de plantă uscată. Se consumă de 2 ori pe zi (dimineața și seara, cu 30 de minute înainte de masă) în cazurile conice, și o dată pe zi pentru prevenire.

5. anasonul - stimulează funcţiile pancreasului şi ajută la eliminarea gazelor. Într-o cană cu lapte se fierb 2 lingurițe de semințe timp de 4-5 minute, după care se strecoară și se bea. Se pot bea până la 3 căni pe zi. Se pot folosi și frunzele de anason, din care se face o infuzie concentrată, care se bea de 2 ori pe zi.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: