Plante care atenuează simptomele ulcerului gastric

Stil de viaţă

Plante care atenuează simptomele ulcerului gastric

    • Plante care atenuează simptomele ulcerului gastric
      Plante care atenuează simptomele ulcerului gastric

      Plante care atenuează simptomele ulcerului gastric

Ulcerul gastric este caracterizat prin apariția unei leziuni pe mucoasa stomacului care este iritată de acțiunea sucurilor gastrice, apărând astfel durerile în piept sau cele ombilicale, senzația de greutate, balonarea, constipația, diareea, durerile de cap sau limba încărcată.

Cele mai frecvente cauze ale apariției ulcerului gastric sunt fumatul, alimentația dezordonată și necorespunzătoare, stresul, infecțiile cu Helicobacter pylori, unele medicamente sau afecțiuni anterioare, precum boala de reflux gastroesofagian.

Netratată, boala poate duce chiar și la cancer, riscul fiind mai mare dacă apariția ulcerului a fost cauzată de infecția cu Helicobacter pylori.

Primul pas pentru ameliorarea simptomelor bolii este evitarea alimentelor iritante, precum prăjelile, dulciurile, fructele necoapte, mezelurile, băuturile carbogazoase, alcoolice, afumăturile, tărâțea, margarina, varza, conopida, fasolea uscată, maioneza, grăsimile hidrogenate (de origine animală, laptele, brânzeturile), al doilea pas fiind adoptarea unei diete bogate în pește, fructe de mare, pui (la grătar), paste integrale, orez (de preferat integral sau sălbatic), banane coapte, tofu, linte, lapte de soia sau de migdale, morcovi, legume și zarzavaturi fierte (fasole verde, praz, cartofi, sparanghel), uleiuri presate la rece, extravirgine (de măsline, de nucă de cocos, de nuci etc.).

Al treilea pas este introducerea în dieta zilnică a plantelor cu efecte protective pentru mucoasa gastrică precum nalba, semințele de in și roșcove, cele care stimulează digestia (rozmarin, mușețel, leuștean. cimbru, mesteacăn, gențiana, cicoarea, schinduful sau coaja de portocală) sau cele calmante, cu efect antibalonare (fenicul, cardamom, chimen, anason, chimion, coriandru, angelica). Le puteți consuma drept condimente sau infuzii.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: