Despre dieta în timpul alăptării

Stil de viaţă

Despre dieta în timpul alăptării

    • Despre dieta în timpul alăptării
      Despre dieta în timpul alăptării

      Despre dieta în timpul alăptării

Beneficiile alăptării atât pentru nou-născut, cât și pentru mamă sunt binecunoscute, dar pentru ca acest proces să aibă rezultatele scontate, dieta zilnică a mamei trebuie să îndeplinească unele condiții.

Alimentația mamei care alăptează poate influența calitatea laptelui matern și, implicit, dezvoltarea copilului, de aceea, vă propunem astăzi câteva sugestii pentru  a vă putea ghida în alegerile dumneavoastră culinare.

Deși după sarcină dieta este ușor mai permisivă, dacă ați avut un regim alimentar sănătos, ați consumat multă apă, acum nu este momentul să reveniți la mâncarea fast-food, prăjeli, afumături, semipreparate, mezeluri, margarină, grăsimi, dulciuri, alimentele care conțin aditivi alimentari și coloranți etc.

Legumele și carnea slabă sau peștele - somon, peștele pollack, sardine, hamsii - sunt recomandate a se găti în abur sau la cuptor, asigurându-vă că aveți o dietă bogată în proteine. Alte alimente recomandate în perioada alăptării sunt vita, puiul, organele de animale, ouăle, nucile, cerealele integrale, brânza și iaurtul degresate, sucurile de fructe și legume.

Pe lângă acestea, trebuie să vă asigurați că aveți o dietă bogată în vitamina A (spanac, morcovi, caise, pepene galben, ardei gras), vitamina C (ardei gras, pătrunjel, fructe de pădure, fructe tropicale) și acid folic (sparanghel, spanac, salată, muștar, sfeclă, ficat de vițel).

Unele alimente pot provoca neplăceri bebelușului, printre acestea fiind varza, conopida, ceapa, usturoiul, prăjelile, alimentele care nu au un gust plăcut, fasolea, broccoli, citricele, ciocolata, cacaua, fructele de mare, porumbul, unele condimente și plante aromatice, linte, laptele de vacă, ceaiurile.

După 3 luni de zile, puteți introduce cantități mici din alimentele care până acum puteau să provoace neplăceri copilului pentru a observa reacția organismului acestuia, odată ce ați obținut acordul medicului specialist în prealabil.

Bineînțeles, consumul de alcool, cafea, energizante sau fumatul sunt complet interzise.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: