Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, marcată în luna februarie

Stil de viaţă

Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, marcată în luna februarie

    • Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, marcată în luna februarie
      Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, marcată în luna februarie

      Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, marcată în luna februarie

Anual, în luna februarie, Fundaţia Română a Inimii, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie celebrează "Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare", prin organizarea unei "Olimpiade a Inimilor" care are drept scop promovarea sănătății prin încurajarea unui stil de viață cu accent pe activitatea fizică în scop recreațional și de agrement.

"Câteva schimbări în stilul de viață pot contribui major în protejarea sănătății noastre" printre acestea numărându-se "renunțarea la fumat, alimentația sănătoasă și mișcarea fizică zilnică", spune Dan Gaiță, președintelui Fundației Române a Inimii.

Campania are ca obiectiv promovarea măsurilor de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu scopul de a le reduce riscul şi a accidentelor vasculare cerebrale, prin sensibilizarea opiniei publice şi conştientizarea populaţiei asupra factorilor de risc ai bolilor cardiovasculare.

"Olimpiada Inimilor" se desfășoară în perioada 7-23 februarie în mai multe orașe din România de Fundația Română a Inimii, Forumul Național de Prevenție și Clubul Rotary.

Cu această ocazie se vor desfășura acțiuni care vor promova activitatea fizică, stilul de viață sănătos și măsurarea riscului cardiovascular global prin HeartScore. Astfel, vor fi organizate competiții sportive de schi, fotbal, badminton și tenis de câmp, iar duminică se vor premia cei mai buni participanți.

"Încercăm să aducem oamenii în săli, în aer liber, pentru a face mișcare pentru sănătatea lor. Nu este o competiție profesionistă, este numai pentru amatori, se desfășoară în mai multe orașe din România și ne dorim ca acest lucru să se generalizeze în anii următori", a precizat Marian Mocan, guvernator al Districtului Rotary International România și Republica Moldova pentru 2013-2014.

"Ținta pe care trebuie să o atingem noi acum este să redevenim normali prin activitatea pe care o depunem în fiecare zi și să înțelegem că ceea ce facem noi în, prin lipsa de mișcare, este anormal", a subliniat Gabriel Tatu Chițoiu, președintele Societății Române de Cardiologie.

Fundația Română a Inimii a fost înființată de cei 1.000 de medici cardiologi din România, membri ai Societății Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naționale în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare și pentru susținerea campaniilor de sănătate a populației din România.

De asemenea, Fundația Română a Inimii își propune să aducă în atenția factorilor de decizie din sistemul sanitar și mass-media importanța măsurilor de prevenție pentru reducerea mortalității cauzate de bolile cardiovasculare.

Citește despre: