Un ierarh grec vorbeşte despre tragedia sinuciderilor

Ortodoxia în lume

Un ierarh grec vorbeşte despre tragedia sinuciderilor

    • Un ierarh grec vorbeşte despre tragedia sinuciderilor
      Un ierarh grec vorbeşte despre tragedia sinuciderilor

      Un ierarh grec vorbeşte despre tragedia sinuciderilor

Mitropolitul Damaschin de Sydonia şi Apokoronas (Biserica Ortodoxă a Cretei) a tras un semnal de alarmă asupra unei probleme de o deosebită gravitate din mediul social al Cretei.

Ierarhul a vorbit despre numărul uriaş de sinucideri şi disperarea constantă a oamenilor sărmani.
Cităm câteva fraze din declaraţia de presă a mitropolitului.
Informaţii îngrijorătoare ne-au constâns să ne ocupăm de fenomenul teribil al disperării şi suicidurilor, care se răspândesc ca o cangrenă în ţara noastră (...). Cauzele acestui fenomen sunt variate: proprietatea ipotecată, imposibilitatea returnării împrumuturilor, şomajul, dificultăţile economice şi marginalizarea socială, abandonul din partea familiei şi prietenilor, sentimentul de a fi o povară şi de a fi exclus.
Amintindu-ne de istoria noastră recentă, suntem convinşi că poporul nostru a trecut prin numeroase ispite, şi a reuşit să supravieţuiască prin puterea lui Dumnezeu. Am avut ocupaţie, foamete, sărăcie, însă nu ne-am pierdut speranţa şi răbdarea.
Este adevărat că la baza fenomenelor sociale se găsesc cauze spirituale. În consecinţă, pentru a înfrunta corect problemele sociale, trebuie să avem un punct de plecare spiritual. Omul lui Dumnezeu a recurs la viaţa sacramentală a Bisericii, la epitrahilul duhovnicului, a primit iertarea păcatelor şi astfel a primit forţa de a continua lupta sa binecuvântată. Duhul viclean, diavolul, se luptă să ne prezinte ca singură realitate tenebrele disperării şi ca singuiră soluţie sinuciderea. Aceasta este o înşelare. Să avem speranţă şi încredere în Dumnezeu pentru a surmonta toate dificultăţile care există în viaţa noastră.

Traducere și adaptare:
Sursa: